Foto: F64

Eiroparlamenta (EP) eiroskeptiskais bloks "Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa" (EFDD) atkal atguvis politiskās grupas statusu, kuru tam uz laiku bija izdevies atņemt EP deputātei no Latvijas Ivetai Grigulei (ZZS), portālu "Delfi" informēja EP informācijas biroja pārstāvji.

EFDD statusu izdevies atgūt, piesaistot skandalozo poļu politiķi Robertu Ivaškeviču, kurš iepriekš publiskā vidē izteicis gan par rasistiskiem novērtētus paziņojumus, gan norādījis, ka sievietēm noteikti nav vietas politikā.

EFDD politiskais statuss atjaunots otrdien, plkst.16, pēc Latvijas laika.

Kā ziņots, Grigule 16.oktobrī izstājās no EFDD, tādējādi faktiski sagraujot britu eiroskeptiķa Naidžela Farāža vadīto frakciju.

Pēc Grigules aiziešanas EFDD, kurā līdz ar Lielbritānijas Neatkarības partiju (UKIP) darbojās arī, piemēram, itāļu populista Bepes Grillo izveidotā Pieczvaigžņu kustība, vairs nepārstāvēja vismaz septiņas Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, kas ir minimālais skaits EP frakcijas izveidošanai.

Frakcijas statuss ir svarīgs, jo tas nodrošina papildu finansējumu, vietas EP komitejās un lielāku uzstāšanās laiku tās deputātiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!