Sastāvdaļas: 100g zaļo tīģergarneļu; 4 šķēlēs sagriezti Askalonijas sīpoli; pilna plauksta piparmētru un koriandra lapu, tējkarote grauzdētu rīsu. Garnējumam: šķipsniņa baltā cukura; 3 tējkarotes laima sulas; 3 tējkarotes zivju mērces; 2 šķipsniņas apcepta Čili pulvera.
Pagatavošana:

Cukuru sastampā, vienu pēc otra pievieno laima sulu, zivju mērci un Čili. Uz grila apcep garneles. Kad tās gatavas, atstāj vismaz uz 10 minūtēm siltā vietā. Garnē ar sīpoliem un zaļumiem.

Pirms likšanas galdā apkaisa ar garšvielām un pārkaisa ar rīsiem. Pasniedz kopā ar sagrieztiem kāpostiem un sarkanajām pupiņām.

Rīsu pagatavošana:

Sausos, smaržīgos Tai rīsus cep uz pannas nelielā temperatūrā, līdz tie kļūst zeltaini brūni. Atstāj vēsā vietā, lai atdziest, un vēlāk samaļ pulverī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!