Foto: AP/Scanpix
Kembridžas hercogiene Katrīna (attēlā) grūtniecības sākuma posmā cieš no spēcīga rīta nelabuma, kuru remdēt viņai palīdzot īpaši lavandas cepumi.

Grūtniecības laiks, kā zināms, bieži ir saistīts ar dažādām gastronomiskām kaprīzēm. Kā vēsta izdevums Daily Mail, atrast Keitas Midltones īpašo biskvītu recepti nemaz nav bijis tik viegli.

Lai nu kā, tagad ikviena saimniece var mājās pati izcept hercogienes kārumu, lai pārsteigtu savus mājiniekus un viesus.

Lavandas biskvīti

Sastāvdaļas

8 ēdamkarotes atvēsināta, nesalīta, gabaliņos sagriezta sviesta
1/4 tases plus divas ēdamkarotes cukura
1 tase kviešu miltu
1/4 tase kukurūzas cietes
1/4 tējkarote sāls
2 ēdamkarotes kaltētu vai svaigu lavandas ziedu

Pagatavošanas laiks: 50 minūtes (sagatavošana - 20 minūtes, cepšana - 30 minūtes).

Porcijas - 15 nelieli biskvīti.

Sarežģītības līmenis - viegli.

Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

Mikserī, kuram ir lāpstiņa, sakuļ sviestu līdz mīkstai krēmveida konsistencei. Pievieno 1/4 tasi cukura un maisa, kamēr iejaukts. Vidēja lieluma traukā sajauc miltus, cieti un pievieno sāli.

Pievieno sviesta maisījumam sausās sastāvdaļas un nelielā ātrumā maisa, kamēr visas sastāvdaļas ir gandrīz sajaukušās, pēc tam pievieno kaltētu lavandu un maisa, kamēr mīkla kļūst viendabīga.

Uz darba virsmas uzbēr miltus, uzliek mīklu un izrullē, lai tā kļūtu gluda un mazāk nekā centimetru bieza, lai atbilstu aptuveni 20x20 centimetrus lielai pannai, kurā ieklāts cepampapīrs.

Ar rullīša palīdzību mīklas plātni pārceļ uz pannas, pielīdzina ar pirkstiem vai mīklas līdzinātāju. Virsmu apbārsta ar vienu ēdamkaroti atlikušā cukura.

Cep 15 minūtes, pēc tam apgroza pannu, lai nodrošinātu vienmērīgu cepšanos.

Pēc tam cep vēl 10 līdz 15 minūtes, kamēr virsa kļuvusi zeltaina un viegli iebrūna.

Tūlīt pēc izņemšanas no cepeškrāsns virsmu vēlreiz apbārsta ar ēdamkaroti cukura. Ļauj atdzesēties aptuveni piecas minūtes.

Izmantojot ļoti asu nazi, sagriež cepumu trīs reiz piecās rindās, izveidojot aptuveni piecus reiz septiņus centimetrus lielus gabaliņus.

Ļauj visam pilnībā atdzist turpat pannā. Pēc tam gatavos biskvītus noņem no pannas un var glabāt gaisu necaurlaidīgā traukā līdz pat nedēļai.

Attēlā: lavandas biskvīti ar karameli un lavandas ziediņu rotājumu no britu kulinārijas fanes Kamillas bloga.
Foto: Privātais arhīvs
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!