SIA “Gulbenes siltuma serviss” no 1.marta iedzīvotājiem siltuma tarifu palielina par 59 santīmiem - līdz 18,48 latiem par megavatstundu. SIA “Gulbenes siltuma serviss” grāmatvede Biruta Šķendere informē, ka šīs izmaiņas akceptējis sabiedrisko pakalpojumu regulators. Šobrīd firma ir centralizētā siltuma piegādātājs tikai vienai dzīvojamai mājai pilsētā - Ābeļu ielā 17b.
Gulbenē ar siltuma piegādi nodarbojas divas firmas, lielākoties to dara SIA “Gulbenes nami”. Šķendere pauž, ka SIA “Gulbenes siltuma serviss” apsvērs iespēju palielināt klientu loku un kļūt par tiešo siltuma piegādātāju arī citām daudzdzīvokļu mājām Gulbenē. “Cilvēkiem ir tiesības izvēlēties siltuma apgādes firmu. Pirmo daudzdzīvokļu māju esam paņēmuši izmēģinājumam. Sākumā bija dažādas problēmas. Nonācām pie secinājuma, ka varam piegādāt siltumu tikai tām daudzdzīvokļu mājām, kurām ir līgums ar kādu apsaimniekotājfirmu. Tad mūsu firma vienojas ar ēkas apsaimniekotājfirmu par siltuma piegādi. Tas vajadzīgs tāpēc, ka SIA “Gulbenes siltuma serviss” nenodarbojas ar ēku iekšējo siltumtīklu apsaimniekošanu. Mūsu firmai ir cita specifika,” saka viņa.

Konkurējošā firma - SIA “Gulbenes nami” - gulbeniešiem siltumu piegādā par dārgāku cenu. Ar sabiedrisko pakalpojumu regulatora akceptu “Gulbenes nami” iedzīvotājiem no 1.decembra apkures tarifu palielināja par 87 santīmiem, sasniedzot 18,86 latus par megavatstundu.

SIA “Gulbenes nami” ekonomiste Svetlana Balan laikrakstam pauž šaubas, vai otra siltuma piegādātājfirma varētu kļūt par nopietnu konkurentu. “Jo vairāk klientu, jo vairāk darba, kas prasa papildu izmaksas, tas ietekmēs tarifa palielinājumu,” saka viņa.

Gulbenē centrālapkures sezonu nodrošina koģenerācijas stacija un ar šķeldu kurināmā katlumāja. Siltumu no koģenerācijas stacijas īpašnieka - SIA “Latelektro-Gulbene” - iepērk SIA “Gulbenes siltuma serviss”, kas tālāk šo siltumu piegādā klientiem, tostarp - pārdod arī SIA “Gulbenes nami”, kas ir galvenā siltuma nodrošināšanas firma pilsētā. Pašai SIA “Gulbenes nami” pieder ar šķeldu kurināmā katlumāja Gulbenē, Nākotnes ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!