"Kādi tik neklaiņo! Lieli un mazi, dažādu šķirņu un bezšķirnes. Vai tad tā var? Vajadzētu pieņemt tomēr kaut kādus mērus, brīdināt suņu saimniekus, lai nelaiž. Arī naktī gar sētu joņo suņi, sēta ir ieliekta. Izskatās, ka saimnieki palaiž un neliekas ne zinis!" tā par patvaļā palaistajiem suņiem stāsta gulbenietis Juris Pēcis.

Problēmu atzīst arī Gulbenes sabiedriskās kārtības sargs Mārtiņš Didrihsons - Linards - Nuka. Viņš norādījis, ka jau notikušas pārrunas ar kādu medību suņa saimnieku. "Konkrētais medību suns regulāri raujas nost no ķēdes. Saimnieks ir izmisis, jo nezina, kā suni savaldīt," stāstījis Nuka. Šī suņa saimnieku nav vērts sodīt, jo viņš tik un tā nespēs suni savaldīt.

Nuka norādījis, ka klaiņojošos suņus regulāri piefiksē, nofotografē un tad meklē tā saimniekus. Ja viņu atrod, tad brīdina vai arī uzliek naudas sodu no pieciem līdz 250 latiem. Tiesa, vienlaikus Nuka paudis pārliecību, ja Gulbenē būtu suņu patversme, tad klaiņojošo dzīvnieku būtu mazāk. "Vakar uz patversmi Valkā aizvedām kādu suni. 14 dienas suņa uzturēšana patversmē izmaksā apmēram 75 latus, aizvešana apmēram 40 latus. To sedz pašvaldība," saka Nuka.

Tiesa, arī Valkā, piemēram, šobrīd ir tikai viena brīva vieta un var izveidoties situācija, ka Gulbenē noķertu dzīvnieku nebūs, kur likt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!