Gulbenē bezšķirnes suns sakodis trīs bērnus - 13, 12 un 10 gadus vecus zēnus. Visi trīs no suņa uzbrukuma cietušie bērni Gulbenes slimnīcas uzņemšanas nodaļā 24.februārī ir saņēmuši medicīnisko palīdzību.
"Tie nav vienas ģimenes bērni, tie nav pat vienas mājas bērni. Visi cietušie dzīvo Viestura ielā. Viens un tas pats suns šos bērnus sakodis vienā dienā dažādos laikos. Visiem puikām ir suņa kodumi kājās. Sunim ir saimnieks, un tas ir noskaidrots," "Dzirkstelei" saka Sabiedrības veselības aģentūras Gulbenes filiāles speciāliste Ilzīte Zaļuma. Sakostajiem puikām uzsākta profilaktiskā vakcinācija pret trakumsērgu, ko apmaksā valsts.

Pārtikas un veterinārā dienesta Gulbenes pārvaldes speicāliste Ilze Pāpe "Dzirkstelei" saka, ka ir veikta pārbaude un noskaidrots, ka suns ir bijis vakcinēts pret trakumsērgu pērn 23.martā. Tagad dzīvnieks ir iesprostots (piesiets ķēdē), un turpmākās 15 dienas viņu novēros, lai pārliecinātos, ir vai nav šis dzīvnieks slims.

Pagaidām "Dzirkstelei" nav informācijas par apstākļiem, kādos bērni tukuši sakosti, un par to, vai tajā brīdī suns ir bijis palaists skriet savā vaļā. To skaidrojot policija.

Pagājušajā nedēļā Sabiedrības veselības aģentūras Gulbenes filiālē arī reģistrēts gadījums, kad profilaktiska vakcinācija pret trakumsērgu sākta kādai sievietei no Lejasciema, kuru bija saskrāpējis kaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!