SIA "Gulbenes autobuss" turpmāk pasažierus apkalpos tikai rajona līmenī , savukārt ar 1. janvāri darbu Gulbenē uzsāks a/s "Nordeka" filiāle, kas nodarbosies ar starppilsētu pasažieru pārvadājumiem Latvijā.

"Nordeka" apstiprinājusi, ka, sākot ar 1. janvāri, Gulbenē patiešām būs uzņēmuma filiāle, taču plašāku informāciju par šo faktu viņš nevēlējās sniegt. Tomēr paredzams, ka tur lielākoties strādās šoferi, kas ir gulbenieši, bet darba meklējumos tie bija braukuši uz Rīgu.

Toties SIA "Gulbenes autobuss" nākamajā gadā notiks štatu samazināšana, kas varētu būt visai ievērojama. Uzņēmuma arodbiedrības vadītājs Jānis Jarusovs arī paudis, ka atlaistajiem "Gulbenes autobusa" darbiniekiem jaunu darbu, visticamāk, vajadzēs meklēt Rīgā.

Jau vēstīts, ka mazie, vietējie autopārvadātāji pauduši neapmierinātību ar Autotransporta direkcijas lēmumu konkursā par tiesībām sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus. Mazie pasažieru pārvadātāji norādījuši, ka, konkursā uzvarot lielajām firmām, reģionālie autopārvadātāji vairāk nesaņems valsts dotācijas pārvadājumu nodrošināšanai un nonāks maksātnespējas priekšā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!