Gulbenes ielu apgaismojumā turpmāk priekšroka būs ekonomiskajām spuldzēm, otrdien ziņo "Dzirksteli".

Gulbenes pilsētas domes izpilddirektors Gvido Stucka informē, ka pāreja uz ekonomiskajām spuldzēm Gulbenes laternās notiek pakāpeniski. Plānots, ka ar laiku viss Gulbenes ielu apgaismojums degs taupības ugunīs.

Pirmā Gulbenē bija Rīgas iela, kur jau pirms pieciem gadiem laternās visas vecās spuldzes nomainītas pret tādām, kas ekonomē elektroenerģiju, tās ir 100 un 70 vatu spuldzes.


"Spuldzes šajā ielā piecu gadu laikā nav bijis jānomaina. Tātad tās kalpo ilgāk par parastajām. Rīgas ielā ir vairāk nekā 20 laternu," norāda SIA "Gulbenes nami" elektriķis Vjačeslavs Avdejevs. Iepriekš Rīgas ielas apgaismojumā tāpat kā visā pilsētā izmantotas 250 vatu spuldzes, kurām derīguma termiņš nepārsniedza pāris mēnešus.

Ekonomoniskās spuldzes tagad deg arī pilsētas centrālajā skvērā un Jaunatnes parkā, kā arī alejā, kas ved uz Otrā pasaules kara upuru masu kapiem, un Skolas ielas dzīvojamo māju masīva iekšpagalmā pie bērnu rotaļlaukuma. Turpmāk ekonomiskās spuldzes degšot arī laternās Raiņa, Ābeļu un Krasta ielā, kur pašlaik sakārto laternas.

Avdejevs noraidīja apgalvojumu, ka taupības spuldžu apgaismojums nav pietiekams. Tādu sūdzību no iedzīvotājiem neesot bijis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!