Foto: F64
Gulbenes novada domē otrdien ieradās pārstāvji no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), ziņo laikraksts "Dzirkstele".

Novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa "Dzirkstelei" apstiprina, ka KNAB pārstāvji domē ir bijuši. Viņi nav paskaidrojuši, uz kāda pamata ir ieradušies veikt pārbaudi.

"Vai tā ir bijusi sūdzība, vai tas bija juridiskas vai privātas personas ierosinājums, es nezinu. Tika nopratināti vairāki novada domes darbinieki, tajā skaitā arī es. Viņi apkopos liecības, tad redzēsim. Jautājumi vairāk bija par Gulbenes kultūras nama projekta realizāciju. Vai viņi dos atzinumu mums vai tiem, kas ierosināja, es nezinu. Droši vien, ka tiem, kas ierosināja. KNAB pārstāvji izņēma no mums vairākus materiālus, kurus pēc pārbaudes atgriezīs, tad mēs acīmredzot saņemsi viņu viedokli," laikrakstam paudusi Daudziņa.

KNAB plašāku informāciju nesniedz. "Tikai tad, kad tiek ierosināts, piemēram, kriminālprocess vai kad kriminālprocess tiek nosūtīts prokuratūrai, tad tiek informēta sabiedrība. Līdz tam citas darbības nekad nekomentējam," uzsvērusi KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!