Foto: DELFI
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) kriminālprocesa ietvaros otrdien aizturēja Gulbenes novada pašvaldības amatpersonu un kādu komercuzņēmuma valdes locekli par pretlikumīgu un krāpniecisku darbību veikšanu saistībā ar pašvaldības iepirkumu, portālu "Delfi" informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga.

Patlaban KNAB rīcībā esošo pierādījumu kopums liecina, ka Gulbenes novada amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli un pildot amata pienākumus, un komercuzņēmuma valdes loceklis ilgā laika posmā pēc iepriekšējas vienošanās grupā ar divu komercuzņēmumu amatpersonām veica krāpnieciskas un citas pretlikumīgas darbības saistībā ar Gulbenes pašvaldības iepirkumu, radot zaudējumus valstij vismaz 7 218 latu apmērā.

Uzskatot, ka iegūti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs pašvaldības amatpersonu un komercuzņēmuma valdes locekli atzina par aizdomās turētajiem par krāpšanu grupā pēc iepriekšējas vienošanās un dokumentu viltošanu, to realizēšanu un izmantošanu, "ja tās izdarītas atkārtoti vai mantkārīgā nolūkā vai ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, vai ja tās radījušas būtisku kaitējumu valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas tiesībām un interesēm," informēja Karlsberga.

Patlaban kā drošības līdzeklis aizdomās turētajiem ir noteikts aizliegums tuvoties noteiktām personām, turklāt pašvaldības amatpersonai – arī aizliegums pildīt amata pienākumus pašvaldībā.

Kā vēstīts, uz izmeklēšanas laiku no amata ir atstādināts Gulbenes novada domes izpilddirektors Māris Danieks, iepriekš apstiprinājusi novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa. Otrdien Gulbenes novada domē ieradās pārstāvji no KNAB, un Daudziņa skaidroja, ka tā notika sakarā ar Gulbenes kultūras centra renovāciju. Tika pratināti novada domes darbinieki.

Savukārt Gulbenes 11.kanāls ceturtdien ziņoja, ka KNAB uz laiku aizturēja novada domes izpilddirektoru Māri Danieku, kurš ceturtdien vakarā bija jau atbrīvots, kā arī SIA "RCI" pārstāvi Sandi Brekti. KNAB veicis pārbaudi ne tikai novada domē, bet arī citās vietās, un tā esot ilgusi gandrīz līdz pusnaktij.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!