Gulbenes rajonā šovasar bijuši jau 20 saslimšanas gadījumi ar Laima slimību. Sabiedrības Veselības aģentūras Gulbenes filālē "Dzirkstele" uzzināja, ka saslimušo skaitā ir četri bērni. Saslimušie ārstējušies gan stacionārā, gan ambulatori.
Saslimstība ar Laimas slimību Gulbenes rajonā šogad bijusi sešreiz lielāka nekā pērn šajā laika perodā, kad ar šo kaiti sasirga tikai trīs cilvēki, no kuriem viens saslimušais bija bērns.


Ērču encefalīta diagnoze šogad Gulbenes rajonā apstiprinājusies pieciem cilvēkiem, tostarp vienam bērnam. Pērn šajā laika periodā bija divi saslimušie ar ērču encefalītu, abi bija bērni.


Ērču encifalīta profikalse ir savlaicīga vakcinācija. Savukārt pret Laimas slimību vakcīnas nav. Tāpēc ir jāuzmanās, sēņojot un ogojot mežā, lai ķermenim netiktu klāt ērces. No tām pasargās piemērots apģērbs. Iznākot no meža, katram jāapskata sevi, vai kaut kur nav pieķērusies ērce. Ja tā ir piesūkusies miesai, svarīgi ir pareiz noņemt kukaini.

 

Vislabāk to izdarīs mediķis, tāpēc ieteicams vērsties slimnīcas uzņemšanas nodaļā. Ja pēc ērces piesūkšanās šajā vietā veidojas miesas apsārtus, nekavējoties jāvēršas pie ģimenes ārsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!