Gulbenes rajona Daukstu pagastā trīs Kaukāza aitu šķirnes suņi piektdien sakoduši veterinārārsti, kas bija izbraukusi uz lauku sētu pēc iedzīvotāju izsaukuma.
Gulbenes rajona policijas pārvaldē informēja, ka 1969.gadā dzimusī sieviete pēc notikušā ievietota slimnīcā. Policija par notikušo veic izmeklēšanu.

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Gulbenes pārvaldes epizootoloģe Irēna Zvanere informēja, ka iestādē ir šokēti par notikušo, jo tik smagi no suņu kodumiem veterinārārsti Gulbenes rajonā līdz šim nav cietuši. Sievietei ir traumēta roka, ir kodumu pēdas kājās, sānos, mugurā. Cietusī pēc notikušā ir šoka stāvoklī.

Pēc pašreizējās informācijas, sētā piesiets bijis tikai viens no suņiem - visniknākais. Taču tas norāvies. Visi trīs suņi metušies virsū pagalmā ienākušajai svešajai sievietei - veterinārārstei, kas bija izsaukta kastrēt vienu suni. Suņu saimniece, redzot suņus uzbrūkam veterinārārstei, bijusi bezpalīdzīga. Tikmēr dzīvnieki ārstei metušies virsū no visām pusēm, nogrūžot zemē. Daktere pašas spēkiem aizkļuvusi līdz automašīnai un ieslēgusies tajā.

"Apzinām notikušo, tiksimies ar suņu īpašnieci. Visticamāk, vērsīsimies policijā, lai veic pārbaudi lauku sētā, kur ir pārkāpti suņu turēšanas noteikumi. Kopīgi lemsim par saimnieces saukšanu pie administratīvas vai pie kriminālatbildības. Sētā ir trīs mežonīgi Kaukāza aitu šķirnes suņi - mežonīgi dzīvnieki bez uzpurņiem," sacīja Zvanere, norādot, ka īpašniekam jāgarantē drošība cilvēkiem, kas iet garām sētai.

Pēc lauku sētas apsekošanas PVD Gulbenes pārvaldes speciāliste Ilze Pāpe informēja, ka saimniece gādājusi par niknākā suņa nošaušanu. Taču veterinārārstiem ir aizdomas, ka dzīvnieks varējis būt slims ar trakumsērgu, tāpēc speciālisti veiks analīzes.

PVD uzdevis saimniecei pārējos divus suņus izolēt uz divām nedēļām un novērot. Ja šajā laikā dzīvnieki nesaslims, tiem veiks piespiedu vakcināciju pret trakumsērgu.

Gulbenes rajona policijas pārvaldes Daukstu iecirkņa policists Normunds Korics informēja, ka, visticamāk, par notikušo ierosinās krimināllietu. Suņu sakostajai sievietei nodarīto miesas bojājumu smaguma pakāpi noteiks ekspertīzē, bet jau tagad esot skaidrs, ka nodarīti vidēji smagi vai pat smagi miesas bojājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!