Gulbenes iedzīvotāji pauduši satraukumu par Gulbenes bijušā lidlauka teritorijas nepievilcīgo izskatu. Iedzīvotāji uzskata, ka bijušā lidlauka teritoriju varētu sakopt un izveidot izmantojamu bērnu atpūtai.
"Kad uz lidlauku iet no Parka ielas puses, kas skaitās pilsētas vizītkarte, pa kreisi ir redzams dīķis. Ziemā tur nogrieza kārklus. Tagad tie mirkst ūdenī un aug no jauna," Gulbenes laikrakstam"Dzirkstele" teikusi kāda pilsētas iedzīvotāja.

Gulbenes pilsētas domes labiekārtošanas iestādes vadītāja Ligita Miezīte informē, ka kārklu izvākšana no dīķa bijušā lidlauka teritorijā otrdien gandrīz ir pabeigta. Gan viņa, gan Gulbenes pilsētas domes izpilddirektors Gvido Stucka stāsta, ka lidlauka teritorija pilsētas ģenerālās attīstības plānā ir paredzēta mazstāvu un daudzstāvu apbūvei. "Tāpēc šo teritoriju pļausim, kopsim, un tas arī pagaidām ir viss," saka Stucka.

Viņš klāsta, ka neizmantojamā estrādes vieta uz bijušā lidlauka tagad ir atpūtas zona iedzīvotājiem. Dome labprāt uzzinātu iedzīvotāju priekšlikumus, kā pārveidot šo vietu. Līdzko pašvaldības budžetā atradīšoties lieka nauda, deputāti, visticamāk, lemšot par estrādes nojaukšanu.

Pagaidām bijušā lidlauka teritoriju nav plānots labiekārtot bērnu atpūtai. Taču ziemā mākslīgie lokatoru kalniņi ir lieliski slīdkalniņi bērniem. Pēc iedzīvotāju domām, vismaz šos kalniņus noteikti vajadzētu saglabāt bērnu priekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!