Foto: AFI
Autoceļa A-7 posma remonts Iecavā rada neērtības gan ciemata iedzīvotājiem, gan caurbraucējiem. Tomēr vairums ir ar mieru paciesties, lai rudenī sagaidītu gludu un ērti braucamu Rīgas ielu, ziņo "Bauskas Dzīve".

Sastrēgumi teju visā Rīgas ielā un citviet, blīva furgonu plūsma, troksnis un izplūdes gāzes apbraucamajās ielās, gaidīšana pie reversās kustības posma, ķīviņi ar neapzinīgiem braucējiem, kas nosprosto ciemata galveno krustojumu - tā patlaban ir Iecavas iedzīvotāju un caurbraucēju ikdiena.

Autoceļa A-7 posma - Iecavas Rīgas ielas - ilgi gaidītā remonta laikā radušās blakusneērtības, "Bauskas Dzīvei" apstiprina Iecavas iedzīvotāji un caurbraucēji, taču vairākums gatavi paciesties, lai rudenī varētu braukt pa gludu un ērtu Rīgas ielu.

Sastrēgumi Rīgas ielā, pa kuras vienu joslu braucēji dodas Bauskas virzienā, bija gaidīti un galvenokārt veidojas pirms Iecavas upes tilta, pa kuru kustība notiek reversā kārtībā no trijām pusēm - Iecavas centra, Bauskas un Jelgavas ceļa puses. Tomēr papildu stresu rada neapzinīgie braucēji, "Bauskas Dzīvei" apliecina satiksmes dalībnieki un regulētāji.

"Tieši manā priekšā ieslēdzās sarkanā gaisma, taču man garām lielā ātrumā pabrauca vēl trīs mašīnas un šķērsoja tiltu," stāsta Ilze no Rosmes, kura šādu rīcību, iebraucot Iecavā no Bauskas puses, novērojusi vairākkārt. Nereti zaļā gaisma deg jau pusminūti, bet reversā josla joprojām aizņemta ar pretimbraucošiem vieglajiem auto, apliecina ceļa remontētāji.

Reizēm situāciju reversajā posmā kontrolē policija, taču biežāk regulētājiem nākas pieskatīt Rīgas un Edvarta Virzas ielas krustojumu, kurā nepacietīgi braucēji no Rīgas puses nereti mēģina iebraukt, kaut arī joslā vietas nav, rezultātā nobloķējot E. Virzas ielu.

Kā novēroja "Bauskas Dzīve", šādi rīkojas gan vieglo auto vadītāji, gan furgonu šoferi, tāpēc dežurējošajam policistam ar auto, ieslēdzot skaņas un gaismas signālu, regulāri nākas aizšķērsot ceļu satiksmes noteikumu pārkāpējiem. Jau vēstīts, ka satiksmes regulētāji pēdējās skolas nedēļās nāca talkā bērniem šķērsot Baldones ielu no rītiem, kad kustība uz Rīgu pa apbraucamo maršrutu ir visblīvākā.

Jauna sastrēgumu vieta ir E. Virzas un Baldones ielas krustojums pie tilta uz Dartiju - tā kā daudzi mēģina apbraukt reverso posmu caur Iecavas parku, nereti tikšanu uz galvenā ceļa gaida pat vairāk nekā piecas mašīnas.

Iecavas pašvaldības izpilddirektors Mārtiņš Veinbergs apstiprina, ka Upes iela ir pietiekami stipra, lai izturētu lielāku vieglo auto plūsmu, atjaunoti arī "gulošo policistu" apzīmējumi pie gājēju tiltiņa. "Problēma ir smagie, kas tur mēģina braukt, pārkāpjot aizlieguma zīmi," saka M. Veinbergs. Arī šeit reizēm dežurē policija, līdzīgi kā Stelpes ielā pirms atgriešanās A-7 trasē Rīgas virzienā, lai piespiestu braucējus ievērot 50 kilometru ātruma ierobežojumu.

Projekta pasūtītājs uzņēmums "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) saņēmis arī pāris sūdzību no Rīgas ielas iemītniekiem par sastrēguma radīto papildu troksni un izplūdes gāzu smaku, informēja projekta vadītāja Zaiga Blankveina. Atbildes sniegtas, taču situāciju vēl pāris mēnešu uzlabot nevar, jo turpināsies intensīvi remontdarbi Rīgas ielā.

Rīgas ielas remontu plānots pabeigt šoruden, līdz ar brauktuves sakārtošanu ierīkojot drošākas ietves un papildu autostāvvietas, sakārtojot apgaismojumu. Apbraucamais ceļš no Bauskas puses ved pa E. Virzas, Baldones un Stelpes ielu, kuras šajā projektā tika saremontētas jau pērn.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!