Brunavas pagastā vietējie iedzīvotāji posta Grenctāles kultūras namu, trešdien ziņo "Bauskas dzīve".

"Neplēst, nelauzt, saudzēt, lūdzu! A.". Brunavas pagasta Grenctālē dzīvojošie zina, ka šāds uzraksts atrodas pie vietējā kultūras nama. Uz metāla sijas to uzrakstījis Grenctāles kultūras nama direktors Albīns Baļčūns.

Kultūras namam pirms vairākiem gadiem siltinātā siena, kuras apšuvuma plāksnes vairākās vietās salauztas un norautas tagad. 23.augustā izsisti divi paketlogi pie galvenās ieejas. Vairākas reizes ar motorizētiem braucamrīkiem jaunieši dragājuši augšup, lejup pa kultūras nama ieejas kāpnēm.

Pašvaldības nodrošinātajos sabiedriskajos darbos pie vietējā kultūras nama strādā grenctāliete Zaiga Druseika: "Pļauju mauriņu, kopju puķu dobes, nākamajā dienā atnāku un zāliens izbraukāts, tajā samestas sasistas pudeles. Slikti jau tā teikt, bet šejienieši neciena citu darbu. Šķiet, ka pusaudžiem un jauniešiem nav vecāku, kas pamācītu un uzraudzītu."

Pašvaldības vadītājs Aivis Kārkliņš un izpilddirektors Andrejs Lazda norāda, ka piecu tūkstošu latu kultūras nama remontam pagasta budžetā šogad nav. Siltinātajā sienā robi izlauzti jau iepriekš, tagad sienas pārsegums jātaisa no jauna, un tas prasīs prāvus līdzekļus, kādu pašvaldībai pagaidām nav, norāda pašvaldības pārstāvji.

2004.gadā, veicot valsts budžeta grozījumus, Grenctāles kultūras nama renovācijai piešķirti 48 770 latu, 2006.gadā no šī paša avota iedalīti 15 000 latu siltumtrases remontam. Ik reizi rajona padome un vietējā pašvaldība ir pievienojusi savus līdzekļus - uzlikts jauns jumts, ielikti paketlogi, toreiz arī siltināta tagad sapostītā ārsiena, kas ziemās salst cauri, stāsta Brunavas pagasta padomes priekšsēdētājs Aivis Kārkliņš.

Par nodarītajiem postījumiem, kas bija jānovērš par pašvaldības līdzekļiem, Baļčūns uzrakstījis iesniegumu rajona Policijas pārvaldei. Tās Kārtības policijas 1.iecirkņa priekšnieks Armands Staļūns atzīst, ka ierosināta krimināllieta un notiek izmeklēšana. Kad un kā tā beigsies, viņš pagaidām neatklāj.

Tomēr novembrī valsts jubilejas pasākumi Grenctāles kultūras namā notiks.

Vandaļu sapostīto ieejas kāpņu labošanu šonedēļ sāks SIA "Būve garants", un šim darbam pagasts atvēlējis ap 400 latu, piebilst Lazda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!