SIA "Markat" plašo iedzīvotāju protestu dēļ attiekusies no ieceres Cēsu rajona Vaivē uzbūvēt dzīvnieku izcelsmes atkritumu dedzinātavu. Jauna vieta projekta realizācijai pagaidām netiek meklēta.
Kā pastāstīja Ietekmes uz vidi novērtējuma valsts birojā (IVNVB), ietekmes uz vidi novērtējuma sagatavošana pārtraukta augustā, un līdz šim no SIA "Markat" jauns pieteikums par novērtējuma uzsākšanu citā vietā nav saņemts.

SIA "Markat" birojā informēja, ka projekta īstenošana apturēta lielās ažiotāžas dēļ, kas tika sacelta ap šo projektu. Līdz šim nav lemts par citas teritorijas izvēli dedzinātavas būvēšanai.

Jau ziņots, ka Vaives pagastā "Markat" dedzinātavas būvēšanai bija nolūkojis divus zemes gabalus. Pret dedzinātavas izbūvi protestēja pagasta iedzīvotāji, kā arī Gaujas Nacionālā parka (GNP) administrācija, jo iekārtu paredzēts izvietot netālu no GNP robežas

SIA "Markat" veic dzīvnieku izcelsmes atkritumproduktu - kritušo dzīvnieku, atkritumu no lopkautuvēm - sadedzināšanas iekārtas būvniecības ietekmes uz vidi novērtējumu. Izpētes gaitā paredzēts izvērtēt iespēju izbūvēt iekārtu ar jaudu līdz 16 000 tonnu gadā, kā kurināmo izmantojot dabasgāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!