Foto: DELFI
Iekšlietu ministrija (IeM) aicina pašvaldību teritorijās maksimāli organizēt ceļu attīrīšanu, kas atvieglotu a/s “Latvenergo” darbu elektrolīniju bojājumu novēršanā, bet, lai apzinātu situāciju un efektīvi koordinētu darbību, ministrija aicina pašvaldības sasaukt civilās aizsardzības komisijas, informē IeM preses dienests.

Ministrija uzsver, ka būtiski ir apzināt situāciju ar skolu nodrošināšanu ar elektrību, kas kļūs aktuāla, noslēdzoties skolēnu brīvlaikam.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece informē, ka ministrijas dienesti turpina palīdzības sniegšanu bez elektrības palikušajiem. Piemēram, Iekšlietu ministrija no valsts materiālajām rezervēm Līvānu novada pašvaldību ir nodrošinājusi ar elektrības ģeneratoriem, līdz ar to pašvaldībā ir izdevies atjaunot ūdens attīrīšanas iekārtu darbību, kā arī katlumajas darbību, kas nodrošina Līvānu pilsētu ar siltumu.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā laika apstākļu radītos elektropiegādes traucejumus, no brīvdienām atsaukti Iekšlietu ministrijas dienestu - Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta(VUGD), kā arī Valsts robežsardzes(VRS) darbinieki, kas sniedz palīdzību a/s “Latvenergo” bez elektrības palikušo mājsaimniecību problēmas risināšanā.

Jau kopš 30. decembra vakara VRS darbinieki snieguši palīdzību Daugavpils reģionā, kur izveidojusies īpaši sarežgīta situācija un "Latverenrgo" lūdzis VRS atbalstu teritorijas apsekošanā.

VRS priekšnieks Normunds Garbars informē, ka robežsargi palīdz gan ar saviem cilvēku resursiem, gan tehniku - sniega motocikliem. Palīdzība sniegta Madonas, Preiļu, Rēzeknes, Ludzas, Daugavpils, Viļakas, Krāslavas apkārtnē. Nepieciešamie VRS darbinieki tiek atsaukti no brīvdienām, jo uz robežas strādājošo robežsargu skaits netiek samazināts.

Savukārt VUGD sniedz savu palīdzību uz elektrolīnijam sakritušo koku novākšanā. Elektroapgādes problēmas tiek risinātas, piesaistot arī Nacionālo bruņoto spēku bruņu transportierus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!