Tuvojoties vasaras grila sezonai, piedāvājam trīs Elmāra Taņņa sagatavotās grila ēdienu receptes.
Tīģergarneļu salāti

Sastāvdaļas:

  • 600 g apelsīnu filejas
  • 100 g sarkanā sīpola
  • 700 g  salātlapu

Pagatavošana:

Tīģergarneles grilē uz grila. Sagatavo salātlapas, pievieno apelsīnu filejas, sagrieztu sīpolu, tīģergarneles un pārlej ar vinigreta mērci.

Grilēta vistas fileja ar grilētiem salātiem

Sastāvdaļas:

  • 200 g vistas filejas

Marinādei:

  • 20 g citrona sulas
  • 1 g saldās paprikas pulvera
  • sāls, medus, pētersīļi
  • bārbekjū mērce

Salātiem:

  • paprika
  • cukini
  • ziedkāposti
  • burkāni u.c.

Pagatavošana:

Vistu nomazgā, attīra no plēvēm, iemarinē. Tad liek grilēt. Kad gaļa ir gatava, to pārklāj ar bārbekjū mērci.

Grilēti salāti: dažādus dārzeņus (papriku, cukini, ziedkāpostus u.c.) liek uz grila un pārkaisa ar sāli un pipariem.

Pildītas portobello sēnes

Portobello sēnes jeb dārza atmatenes mēdz saukt arī par brūnajiem šampinjoniem, un šīm sēnēm ir platāka cepurīte, kas kulinārijā lieliski der dažādu pildījumu ievietošanai.

Sastāvdaļas:

Sēņu pildījumam sajauc:

  • 200 g Mozzarella siera
  • 50 g kaltētu tomātu
  • 10 g svaiga bazilika
  • 100 ml sojas mērces
  • 20 ml citrona sulas

Pagatavošana:

Sēnēm izņem melnās apakšiņas cepurītes iekšpusē. Pirms grilēšanas iemērcē sēnes sojas mērcē un citronsulā. Grilē ar cepurīti uz leju, tad apgriež tās un pilda ar Mozzarella siera pildījumu. Cep sēnes, līdz siers ir izkusis. Beigās var pievienot tomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!