Sastāvdaļas:
- 600 g apelsīnu filejas
- 100 g sarkanā sīpola
- 700 g salātlapu
Pagatavošana:
Tīģergarneles grilē uz grila. Sagatavo salātlapas, pievieno apelsīnu filejas, sagrieztu sīpolu, tīģergarneles un pārlej ar vinigreta mērci.
Grilēta vistas fileja ar grilētiem salātiem
Sastāvdaļas:
- 200 g vistas filejas
Marinādei:
- 20 g citrona sulas
- 1 g saldās paprikas pulvera
- sāls, medus, pētersīļi
- bārbekjū mērce
Salātiem:
- paprika
- cukini
- ziedkāposti
- burkāni u.c.
Pagatavošana:
Vistu nomazgā, attīra no plēvēm, iemarinē. Tad liek grilēt. Kad gaļa ir gatava, to pārklāj ar bārbekjū mērci.
Grilēti salāti: dažādus dārzeņus (papriku, cukini, ziedkāpostus u.c.) liek uz grila un pārkaisa ar sāli un pipariem.
Pildītas portobello sēnes
Portobello sēnes jeb dārza atmatenes mēdz saukt arī par brūnajiem šampinjoniem, un šīm sēnēm ir platāka cepurīte, kas kulinārijā lieliski der dažādu pildījumu ievietošanai.
Sastāvdaļas:
Sēņu pildījumam sajauc:
- 200 g Mozzarella siera
- 50 g kaltētu tomātu
- 10 g svaiga bazilika
- 100 ml sojas mērces
- 20 ml citrona sulas
Pagatavošana:
Sēnēm izņem melnās apakšiņas cepurītes iekšpusē. Pirms grilēšanas iemērcē sēnes sojas mērcē un citronsulā. Grilē ar cepurīti uz leju, tad apgriež tās un pilda ar Mozzarella siera pildījumu. Cep sēnes, līdz siers ir izkusis. Beigās var pievienot tomātus.