Četri Bauskas rajona vīrieši apcietināti aizdomās par Vecrīgas demolēšanu 13. janvāra vakarā. Tāda ir pašlaik "Bauskas Dzīves" rīcībā esošā neoficiālā informācija.
Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa 14. janvārī nolēma apcietināt vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par ielaušanos «Latvijas balzama» veikalā 13. janvārī Vecrīgā notikušā grautiņa laikā, vēstī aģentūra LETA. Turpat izplatītajās fotogrāfijās redzams, ka šī persona ir 1975. gadā dzimušais baušķenieks Ingus Zaharčenoks.

Viņam tiek inkriminēta arī policijas transporta bojāšana, taču Ingus savu vainu neatzīstot. Aizdomās turamais nenoliedz, ka 13. janvāra vakarā bijis Vecrīgā, taču minēto nekārtību izraisīšanā neesot piedalījies.

«Bauskas Dzīve» sazinājās ar aizturētā sievu Sandiju Ātrenu-Zaharčenoku. Viņa pauda satraukumu par vīra aizturēšanu: «Pēc dabas viņš ir ļoti mierīgs, alkoholu lieto labi ja vienu reizi gadā. Viņš brauca uz Rīgu mierīgi paust savu viedokli, nekad līdz šim nav bijis tendēts uz agresīvu rīcību. Esam precējušies desmit gadu, savu vīru pazīstu pietiekami labi. Tas, par ko viņu tagad apsūdz, ir absurds.»

«Bauskas Dzīve» noskaidroja, ka kopā ar I. Zaharčenoku uz Rīgu brauca vēl trīs vīrieši no Bauskas, kuri arī ir aizturēti. Šodien, 15. janvārī, ar viņiem sazināties neizdevās, mobilie telefoni bija izslēgti. Viena no aizturēto sievām «Bauskas Dzīvei» pauda satraukumu: «Viņš man piezvanīja mirkli pirms aizturēšanas. Vairāk ar vīru neesmu sazinājusies. Esmu šokā par notikušo, ka piederīgos neviens neinformē. Ar vīru kopā esam 11 gadu. Esmu pārliecināta, ka viņš nav spējīgs izdarīt to, par ko viņu apsūdz.»

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!