Dobelē notikušajā Zemgales plānošanas reģiona Attīstības padomes (ZPRAP) sēdē ievēlēts jauns padomes priekšsēdētājs un apstiprināti teritorijas plānojuma projekta sabiedriskās apspriešanas gaitā iesniegtie priekšlikumi un ierosinājumi, informēja Zemgales attīstības aģentūras (ZAA) speciālists Juris Kālis.
Ņemot vērā, ka līdzšinējā ZPRAP priekšsēdētāja - Dobeles mēra Andra Elksnīša pilnvaru laiks ir beidzies, padome par jauno priekšsēdētāju otrajā pusgadā ievēlēja Jēkabpils rajona padomes priekšsēdētāju Jāni Raščevski, bet par viņa vietnieci - Bauskas domes priekšsēdētāju Āriju Gaili.

Tāpat padome Raščevski izvirzīja kā reģiona pārstāvi darbam Eiropas Savienības struktūrfondu uzraudzības komitejā, Nacionālā attīstības plāna izstrādes vadības grupā un Nacionālajā reģionālās attīstības padomē.

Zemgales reģiona teritorijas plānojuma projekta sabiedriskās apspriešanas gaitā teritorijas plānotāju darba grupa uz gandrīz 50 lappusēm apkopojusi pārējo plānošanas reģionu, 14 ministriju, Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Jēkabpils rajona un Jelgavas pilsētas, kā arī vairāk nekā 40 Zemgales pagastu pašvaldību iesniegtos atzinumus un priekšlikumus par plānojuma struktūru un saturu.

Tie galvenokārt skar augstvērtīgāko lauksaimniecībā izmantojamo zemju aizsardzības Bauskas, Dobeles un Jelgavas rajonā, visu kategoriju autoceļu stāvokļa uzlabošanas, kā arī pierobežas teritoriju sociālās infrastruktūras un vides aizsardzības pilnveidošanas jautājumus.

Savukārt Teritorijas plānojuma izstrādes koordinācijas darba grupa un ZPRAP sagatavotos priekšlikumus ir atbalstījusi un uzdevusi ZAA tos iestrādāt topošā dokumenta projektā, kas līdz 20.jūlijam iesniedzams atzinuma saņemšanai gan Nacionālajā reģionālās attīstības padomē, gan Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā.

Projekta "Zemgales pašvaldību kapacitātes stiprināšana efektīvas projektu vadības plānošanā un īstenošanā" vadītāja Dace Vilmane padomi iepazīstināja ar projekta mērķi un galvenajām aktivitātēm tā ieviešanā.

Projekta, kura kopējās izmaksas ir 24 999 lati, īstenošana ilgs no 1.jūlija līdz 30.novembrim. Šajā laikā projektu grāmatvedības un finanšu jautājumos plānots izglītot 120 grāmatvežus un tikpat daudz pašvaldību speciālistus, bet projektu vadībā - 30 pašvaldību speciālistus no Aizkraukles, Bauskas, Dobeles, Jelgavas un Jēkabpils rajona, kā arī no Jēkabpils pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!