Sabiedriskā organizācija "Tavs novads" trešdien plkst. 17.30 Ikšķiles Tautas namā organizē diskusiju par Daugavas ūdens līmeņa pazemināšanas problēmu, informē pasākuma rīkotāji.

Uz tikšanos aicināti iedzīvotāji, AS "Latvenergo" pārstāvji un žurnālisti.

Biedrība norāda, ka ir saņēmusi vēstuli no Ikšķiles un Salaspils iedzīvotājiem, kur lūgts palīdzēt rast risinājumu Daugavas ūdens līmeņa pazemināšanas problēmai. "Tā kā AS "Latvenergo" veiktie darbi saistībā ar Rīgas HES ūdenskrātuves remontu ir izraisījuši sabiedrības neapmierinātību, vēlamies šo jautājumu risināt atklātā diskusijā," skaidro organizācija.

Jau ziņots, ka iedzīvotāji pauda sašutumu par "Latvenergo" rīcību, kas, veicot remontdarbus Rīgas HES ūdenskrātuvē, arī šogad jūlija beigās un augusta sākumā pazemināja ūdens līmeni Daugavā, lai "veiktu hidroelektrostaciju dzelzsbetona konstrukciju un betona virsmu atjaunošanu ūdens līmeņa mainīgajā zonā".

Iedzīvotāji norādīja, ka līdz ar to pašā aktīvākajā tūrisma sezonā Daugavas malā paveras pavisam bēdīga un nepievilcīga ainava – ūdens atkāpies no krastiem, atsedzot dubļaino gultni. Turklāt, pazeminot ūdenslīmeni, gājušas bojā daudzas zivis, kas palika krastā un pūst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!