Ogres novada Ikšķilē katoļi vēlas celt karmelītu māsu klosteri, apstiprināja Ikšķiles mērs Jānis Rudzītis.
Līdz 31.maijam pašvaldībā turpināsies klostera skices publiskā apspriešana. Iecerēts, ka klosteris atradīsies Rīgas-Daugavpils šosejas 28.kilometrā, ceļa malā uz Klostera zemesgabala.

Klosterī paredzētas dzīvojamās telpas 18 māsām un baznīca 120 apmeklētājiem ar atsevišķu lūgšanu telpu māsām. Iecerēts, ka klostera kompleksā ietilps arī iekšējais pagalms ar arku, dārzs ar augļu kokiem un puķu dobēm, pagalms ar autostāvvietu apmeklētājiem un jauns meža stādījums. Ikšķiles katoļu draudzes prāvests Konstantīns Bojārs informēja, ka pagaidām vēl nevarot pateikt, cik izmaksās celtniecība, jo vēl nav gatavs projekts. Klostera būvniecību apmaksās Romas katoļu baznīca.

Klostera celtniecību Ikšķilē plānots sākt jau šogad. Gandrīz hektāru zemes baznīcai uzdāvinājusi katoļticīgā Albīne Riņķe. "Paredzams, ka klosteris aizņems gandrīz pushektāru zemes," sacīja Bojārs.

Viņš klāstīja, ka karmelītu māsas, kas uzturēsies klosterī, ir pilnībā atteikušās no laicīgās dzīves un dienas pavada lūgšanās, būdamas nošķirtas no pasaules. Bojārs teica, ka šo māsu darbs ir lūgšanas un tā būs svētība ne tikai Ikšķilei, bet visam Ogres novadam.

Bojārs uzsvēra, ka Ikšķilei katoļticīgo vidū ir īpaša nozīme Svētā Meinarda dēļ. Meinards bija pirmais vācu bīskaps Latvijā, kas sludināja katoļticību lībiešiem. 1993.gadā katoļu baznīca viņu iecēla svēto kārtā. Ikšķilē atrodas Svētā Meinarda sala. Uz tās Daugava ietvērusi Ikšķiles baznīcu, kas šobrīd ir drupās. Ēka ir viena no senākajām viduslaiku mūra baznīcām Baltijā, celta 1184.gadā. Taču arheologi noskaidrojuši, ka šī ēka celta uz vēl senākas mūra ēkas pamatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!