Otrdien Ikšķilē žūrijas komisija ar Viņa Eminences Jāņa kardināla Pujata piedalīšanos, un, ņemot vērā iedzīvotāju balsojumu, par labāko atzina tēlnieka Vitālija Šuškeviča izstrādāto bīskapa Svētā Meinarda skulptūras skici, pēc kuras tiks izgatavota skulptūra.
Ikšķilieši savu izvēli par labu vienam no pieciem maketiem varēja izdarīt līdz 22.aprīlim. Žūrijas lēmums saskanēja ar iedzīvotāju viedokli – par apstiprināto maketu nobalsoja 30 ikšķilieši. Par otro labāko skulptūru tika atdotas 18 balsis.

Lai vērtētāju lēmums būtu objektīvāks, skulptūru priekšlikumu autoru vārdi līdz pēdējam brīdim netika izpausti, jo konkursa organizatori – Ikšķiles Romas katoļu draudze – vēlējās, lai cilvēki izvēlas patiešām labāko skulptūru, nevis atpazīstamākā autora darbu.

Skulptūras izgatavošana izmaksās apmēram 40 000 latu un, tā kā katoļu draudze būtiski nevar finansiāli atbalstīt projektu, to īstenos par sponsoru līdzekļiem. "Skulptūru ievērojami sadārdzina tas, ka materiālu – pelēko granītu, no kura tā tiks izkalta, – nāksies vest no Somijas, jo Latvijā tāda nav," informēja Ogres un Ikšķiles katoļu draudžu prāvests Konstantīns Bojārs.

Plānots, ka skulptūra atradīsies Ikšķiles pilsētas centrā. Tā būs sešus metrus augsta – trīsmetrīga Sv.Meinarda statuja stāvēs uz trīs metrus augstā postamenta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!