Foto: LETA
Inčukalna novadā otrdien kādās mājās atrasti bez pieskatīšanas atstāti seši suņi, noķerts viens klaiņojošs suns, bet divu suņu saimniekus sodīs par mīluļu nepieskatīšanu, portālu "Delfi" informēja Reģionālā pašvaldības policijā.

Policija sadarbībā ar dzīvnieku patversmes "Mežavairogi" speciālistiem otrdien devās reidā pa Inčukalna novadu, lai risinātu klaiņojošo dzīvnieku problēmu, tādējādi veicinot Inčukalna iedzīvotāju drošību un mazinātu iespēju būt suņu sakostiem. Reidā noķerts viens klaiņojošs suns un nogādāts dzīvnieku patversmē, divi suņi atdoti atpakaļ īpašniekiem, jo tie nepieskatīti klaiņoja. Suņa saimniekus par dzīvnieku nepieskatīšanu sodīs administratīvi.

Savukārt divos nekustamos īpašumos atrasti kopā seši suņi, kuri tur bija atstāti. Dzīvnieki nodoti Pārtikas un veterinārajam dienestam.

Policijā informē, ka Inčukalnā pēdējos divos mēnešos dzirdētas sūdzības par klaiņojošiem, saimnieku nepieskatītiem dzīvniekiem, kas apdraud gan pieaugušo, gan bērnu drošību. Arī velobraucēji policijai izteikuši par to savu satraukumu.

Reģionālā pašvaldības policija atgādina, ka administratīvā atbildība par dzīvnieku turēšanas, labturības, izmantošanas un pārvadāšanas prasību pārkāpšanu ir paredzēta Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā. Par minēto prasību pārkāpšanu policija izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu no pieciem līdz 250 latiem, bet juridiskajām personām - no 10 līdz 500 latiem.

Par bīstama suņa turēšanas prasību pārkāpšanu — uzliek naudas sodu fiziskajām personām no 50 līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām — no 75 līdz 1000 latiem. Negodprātīgiem dzīvnieku turētājiem var arī atņemt mīluļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!