Ingverotā cūkgaļa mērcē
Foto: ČetrasSezonas.lv

Izņemot to, ka marināde un kartupeļu cietes nostādināšana prasa 1 stundu, šis ēdiens ir ļoti viegli un ātri pagatavojams un sātīgi pilnīgs. Ja tev nav austersēņu vai gribi interesantāku garšu, izmanto šitake. Ja nevēlies lieku treknumu, kas ir cauraugušajā gaļā, vari izmantot filejas gabalus. Bet jebkurā gadījumā, ja esi Āzijas virtuves cienītājs, pamēģini.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 90 g kartupeļu cietes
  • 250 ml auksta ūdens
  • 1 liela ola
  • 210 g nomizota un no serdes daļas atbrīvota svaiga ananasa
  • 70 g austersēņu
  • 35 g burkāna, nomizots
  • 30 g sīpola, nomizots
  • 50 g brūnā cukura
  • 30 ml rīsu etiķa
  • 60 ml gaišās sojas mērces

marinādei:

  • 260 g cūkgaļas ribiņu kopā ar cauraugušu gaļu
  • 40 g svaigas ingvera saknes, nomizota
  • 50 g ķiploka, nomizots
  • 1 maza čili pāksts
  • 60 ml rīsu etiķa
  • 30 ml gaišās sojas mērces

Pagatavošana:

  1. Bļodā liec kartupeļu cieti un pielej ūdeni. Samaisi. Atstāj bļodu uz 1 stundu. Tajā laikā cietei būtu jānosēžas.
  2. Iemarinē cūkgaļu. Visam lielajam cūkgaļas gabalam nogriez ādu un ribiņas. Ribiņas atdali citu no citas. Pārējo gaļu sagriez 2 x 2 cm gabalos. Liec tos traukā. Sakapā čili. Sarīvē ingveru. Caur ķiplokspiedi izspied ķiploku un norīvē citronam mizu. Čili, ingveru, ķiploku un citronu pievieno cūkgaļas gabaliņiem. Pārlej ar rīsu etiķi un sojas mērci. Samaisi un ļauj ievilkties 1 stundu.
  3. Tikmēr sagatavo dārzeņus. Ananasu sagriez 1x1 cm gabalos. Sēnes - nelielos kubiņos. Sīpolu arī nelielos, plānos gabaliņos. Burkānu - plānās 5 cm strēmelītēs.
  4. Krūzītē sajauc sojas mērci, rīsu etiķi un cukuru.
  5. Pēc stundas liec vārīties ūdeni nūdelēm. Tad nosmel kartupeļu cietei ūdeni. Piejauc olu un un kārtīgi samaisi.
  6. No marinādes izņem cūkgaļas gabalus (marinādi pataupi) un tos liec kartupeļu cietes un olas masā. Apmaisi.
  7. Sakarsē vokpannu ar eļļu un, kad tā karsta, liec iekšā cūkgaļas gabalus. Izklāj vienā kārtā. Ja gabalu ir vairāk, nekā saiet vienā kārtā, cep divās reizēs. Cep no vienas puses, līdz tā kļūst skaisti zeltaina. Apgriez un cep no otras puses. Aptuveni  5-7 minūtes. Izņem gabaliņus ārā un liec uz salvetes, lai notek liekā eļļa. Liec pannā otru kārtu. Dari tāpat kā pirmajā reizē un izņem ārā, notecini.
  8. Pannā liec sīpolu un burkānu un apcep 1-2 minūtes, lai tie apraujas un kļūst nedaudz mīkstāki. Pievieno 250 ml ūdens, sojas, rīsu etiķa un cukura masu un marinādi. Pieliec uzreiz arī ananasu un sēnes. Apmaisi un uz lielas liesmas gatavo 2 minūtes.
  9. Tad pievieno 3 ēd.k. kartupeļu cietes un olas masas un iemaisi. Sāks veidoties staipīgāka mērce. Gatavo, līdz dārzeņi gatavi, apmēram 3-5 minūtes. Iemaisi cūkgaļas gabalus.
  10. Pasniedz, traukā liekot nūdeles un pa virsu - mērci ar cūkgaļu.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt tekstu. Speciālistu ieteikumiem ir tikai izglītojošs raksturs, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko Delfi arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form