Liepājas pilsētas pašvaldības mājaslapas apmeklētāji šogad aktīvi izmanto iespēju doties virtuālā pastaigā pa populārām apskates vietām Liepājā. Kā liecina pašvaldības mājas lapas statistikas dati, virtuālā pastaiga pa Liepāju tiek aktīvi izmantota, jo pastaigā dodas apmēram 1600 mājas lapas apmeklētāji ik dienu.

Pašvaldības mājas lapas apmeklētājiem tiek piedāvāta iespēja virtuālās pastaigas laikā apskatīt 11 skaistas un populāras Liepājas vietas 360° panorāmas attēlos un foto galerijās. Virtuālajā ekskursijā ir iespēja "apmeklēt" Jāzepa katedrāli, Nikolaja katedrāli, Liepājas muzeju, Trīsvienības baznīcu, Ziemeļu fortus, Ziemeļu molu, Pētertirgu, Slavas aleju, Rožu laukumu, Promenādi un Karostas cietumu.

Izvēloties kādu no apskates vietām, pieejams interaktīvs šīs vietas 360 grādu attēls, kurš dod iespēju apmeklētājam skatīties uz objekta visām pusēm, analogi tam, kā tas notiek fiziskajā realitātē. Panorāmas attēliem tiek pievienota papildus informācija ar konkrētās vietas aprakstu, kā arī foto galerija. Līdz šī gada beigām ir paredzēts pilnībā realizēt projektu "Virtuālā pastaiga pa Liepāju", kurā būs apskatāmi ap 100 panorāmas attēli.

Virtuālo pastaigu pa Liepāju pilnveidojot, paredzēts, ka ekskursijas pamatā būs interaktīva pilsētas karte, kurā tiks integrēti 360º fotogrāfiski panorāmas attēli ar skatiem no Liepājas ielām, laukumiem, torņiem, jumtiem, ēkām, un citām vietām, kā arī trīsdimensiju modeļi ar ievērojamiem kultūrvēsturiskiem objektiem. Projektam attīstītos, apmeklētājiem būs iespējams arī skatīt video un klausīties audio materiālus.

Virtuālā pastaiga pa Liepāju pašvaldības mājaslapā tika izveidota šī gada janvārī. Projektu sadarbībā ar Liepājas pašvaldību īsteno nodibinājums "Sociāli Orientētu Projektu Aģentūra", kas darbojas kultūras mantojuma saglabāšanas jomā. Nodibinājumam jau ir pieredze līdzīgu projektu īstenošanā – izveidotā Vecrīgas virtuālā ekskursija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!