Ziņu Dienests “HVZ”, Rīga, 2004. gada 16. jūnijs, 19:38
Dienas vasarīgo ritumu pārtraukusi šaušalīga traģēdija. Aptuveni pl.19:00 Doma laukumā atskanējis sprādziens. Notikuma vietā miruši 18 cilvēki, 6 miruši ātrās palīdzības mašīnās ceļā uz slimnīcu. Dažāda smaguma pakāpju ievainojumus un apdegumus ieguvuši vēl 72 cilvēki.
Apmēram pusstundu pēc pirmā sprādziena atskanējis otrs – uzsprāgusi netālu no Bastejkalna novietota automašīna. Ekspertīze liecina, ka mašīnā atradies viens cilvēks – vīrietis. Upura personība pagaidām nav noskaidrota. Īsi pirms tam policija saņēmusi anonīmu zvanu, kura laikā zvanītājs apliecinājis, ka ir pirmā sprādziena vaininieks un taisās sarīkot vēl arī otru. Savu vārdu zvanītājs nosaukt atteicies. Mašīnā atrastā līķa tuvumā atrasta metāla kasete ar aprakstītu papīra lapu. Policija turpina izmeklēt konkrēto lietu.

/Inventāra Nr.739-AN#14/
(papīra lapa metāla kasetē)
-teksts:

Vēl pēdējais “Ardievu!”
Viņas vārdos skan
Acu skatiens negatīvs
Nu veltījams ir man
Bet rūgtāka par nāvi
Kaut dzīve liekas gan
Ar tavām domām, Liktens
Manas nesaskan

Kaža, ^^^^^^, 17.06.2004 08:36
Slima suņa murgi!!!

Psihologs, psihologs@psy.lv, 17.06.2004 08:43
Es pat nezinu, kā man ir žēl vairāk – cietušo vai vainīgā. Protams, nepārprotiet, es esmu pret tādiem un vispār jebkādiem teroraktiem, bet.. Es domāju par to dzejoli. Vai te atkal mēs nenonākam pie slēdziena, ka daudz kas slikts varētu arī nenotikt, ja mēs visi vairāk domātu par to, ko nodarām citiem? Daži nepārdomāti vārdi var bezgala aizskart kādu, kaut mums tas ne sapņos nebūtu rādījies. Bez šaubām, dzejoļa autors (ja vien tas ir tas pats cilvēks) ir bijis garīgi slims cilvēks, tomēr šis gadījums nav tik viennozīmīgi analizējams. Ja pats savā būtībā tas ir bijis domāts kā izaicinājums viena cilvēka liktenim, tagad tas ir izaicinājums visiem mums kā Sabiedrībai.

Sircpukjiite, autoram, 17.06.2004 08:50
Kaa tev nau kauna shitadas lietas rakstit?! Tadus vajag aiz olaam piekaart pie staba, lai viss dullums no paura iziet un tad busi normals cilveks, varbuut!!!

Psihologs, psihologs@psy.lv, 17.06.2004 08:52
Raksts ir šausmīgs. Fakti ir šausmīgi. Bet pārdomu noskaņa ir mežonīgu skumju un žēluma pārpilna. Nepārvarama vēlme ieraudāties par mūsu VISU kopējo grēku.

(............)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!