Foto: LETA
Jelgavas novada pašvaldība pirms Ziemassvētkiem parakstīja vienošanās ar Centrālo Finanšu un līgumu aģentūru par divu jaunu projektu īstenošanu, kas nākamgad ļaus Vircavas pagastā izbūvēt gājēju celiņus un Jaunsvirlaukas pagastā - gājēju ietves, veloceliņu tīklu un ierīkot autobusa pieturu, informēja Jelgavas novada dome.

Abiem projektiem piešķirs līdzfinansējumu no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF).

Vircavas pagasta Vircavas ciemā plāno izbūvēt gājēju celiņus gar autoceļu V1054 Dimzas – Vircava - Vairogs, no Vircavas vidusskolas ēkas līdz Vircavas pieturai, kā arī divas gājēju pārejas. Ņemot vērā kustības intensitāti uz šī ceļa, Vircavas pagasta pārvalde bija ierīkojusi apgaismojumu, kas tomēr nespēja pilnībā garantēt gājēju drošu pārvietošanos. Gan skolēni, gan pieaugušie pārvietojās gar pašu autoceļa apmali, turklāt pavasarī un rudenī, lai nebūtu jāiet pa dubļiem, gājēji soļoja pa autoceļa braucamo daļu.

Projekta kopējās izmaksas ir 98 003 lati, no kurām ERAF līdzfinansējums ir 85% jeb 83 302 lati, bet valsts budžeta dotācijas pašvaldībām – 2,24% jeb 2 195 lati. Izbūvēt gājēju celiņus un pārejas plānots līdz 2011. gada septembrim.

Savukārt Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes ciemā plānots izbūvēt apgaismotu gājēju/veloceliņu gar autoceļu V1071 Mežciems- Staļģene- Stūrīši, ierīkojot arī divas gājēju pārejas un sakārtojot autobusa pieturvietu.

Projekta kopējās izmaksas ir 266 747 lati, no kuriem ERAF finansējumu ir 87,24% jeb 226 735 lati, savukārt valsts budžeta dotācija pašvaldībai – 2,24% jeb 5 975 lati.

"Šīs ERAF aktivitātes projektu virsuzdevums ir mazināt "melno punktu" statistiku, turklāt tieši uz otrās kategorijas ceļiem, kas ļauj veikt uzlabojumus ciematu centros. Apzinot bīstamākās vietas, kas apdraud gājēju – it īpaši – bērnu, skolēnu, drošību, cenšamies ar projektu palīdzību piesaistīt ES līdzekļus satiksmes drošības uzlabošanai un līdz ar to noteikta ceļa posma un vides sakārtošanai," informē Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!