Ūdenstūrisma cienītājiem tapis izdevums, kas sniegs informāciju par Svētupi. Līdz šim vienīgais ūdenstūrisma ceļvedis Limbažu rajonā bija pa Salacu, kas ticis izdots projekta "Deviņas upes Vidzemē" ietvaros.
Jaunajā materiālā iekļauta vispārīgā informācija par upi, attālumi, kultūrvēsturiskie un dabas objekti, karte, naktsmītnes. Svētupe piemērota laivošanai augsta ūdens līmeņa laikā- pavasarī un rudeņos vai pēc ilgākiem lietus periodiem.

Ideja par materiāla sagatavošanu tapa semināra laikā par upju ūdens kvalitāti, ko rīkoja Limbažu rajona padomes plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Spīdola Lielmane sadarbībā ar EK informācijas apmaiņas tehniskās nodrošināšanas biroju (TAIEX). Kā galvenais semināra vadmotīvs bija Svētupe, pasākums kļuva par ierosmi arī Svētupes apsaimniekotāju asociācijai, kas tika nodibināta šī gada maijā. Galvenie biedrības mērķi ir apsaimniekot Svētupi atbilstoši ES ūdensstruktūru direktīvai, veicināt tūrisma attīstību un ilgtspējīgu tautsaimniecisko darbību Svētupes sateces baseinā, pavairot vērtīgo zivju populāciju, organizēt pērļgliemenes populācijas izpēti un atjaunošanu, kā arī izpētīt bebru populāciju un darboties to skaita regulēšanā.

Ūdenstūrisma ceļveža saturiskā autore ir novadpētniece un gide Daina Čakste no Limbažiem, kura ir apsekojusi objektus, datējusi, meklējusi pieejamo informāciju, bet informācijas apstrādes un materiāla izveides procesā piedalījās Limbažu tūrisma informācijas centra darbinieki.

Sagatavoto materiālu latviešu valodā bez maksas iespējams saņemt Limbažu rajona tūrisma informācijas centros- Limbažos, Salacgrīvā, Ainažos, Staicelē; Limbažu Galvenajā bibliotēkā.

Materiālu vedīs arī uz nākamā gada tūrisma gadatirgu Rīgā- "Balttour 2008", bet elektroniskā versija ir pieejama Limbažu rajona mājas lapā sadaļā Tūrisms, Vidzemes tūrisma asociācijas portālā sadaļā Publicētie materiāli.

Ūdenstūrisma ceļveža izdošanu finansēja Limbažu rajona padome un VAS "Latvijas Hipotēku un zemes banka", kura atbalstīja ieceri projektu konkursa "Pilnveidojot sevi, dot citiem!" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!