Ceturtdien Limbažu rajona Salacgrīvas pašvaldības rīkotajā izsolē par 1 010 000 latu pārdota Lāņu muiža, kuru nosolījis uzņēmējs Kaspars Viškints, informēja izsoles komisijā.
Viškints bija vienīgais izsoles dalībnieks, un nosolītā summa viņam būs jāsamaksā trīs mēnešu laikā.

Aģentūras LETA arhīva dati liecina, ka Viškints ir AS "Elko grupa" līdzīpašnieks. Žurnāls "Klubs" viņu iepriekš minējis Latvijas miljonāru sarakstā.

Šī bija trešā Lāņu muižas izsole.

Sākotnēji Salacgrīvas dome noteikusi objekta sākumcenu izsolē 1,4 miljoni latu, taču 26.aprīlī domes sēdē tā pazemināta līdz miljonam latu.

Abās līdzšinējās izsolēs muižu pārdot neizdevās, jo nepieteicās neviens pretendents.

Īpašums atrodas gandrīz 100 kilometrus no Rīgas, "VIA Baltica" šosejas tuvumā, Rīgas jūras līča krastā.

Nekustamajā īpašumā "Lāņu muiža" ietilpst zemesgabals 9,787 hektāru platībā, skolas ēka ar pagrabu un piebūves, dzīvojamā ēka - internāts, dzīvojamā māja - internāts ar piebūvi un saimniecības ēka, pagrabs un šķūnis.

Muiža celta pirms 130 gadiem. Tās īpašnieks līdz 1940.gadam bija barons Reinhards fon Fegezaks. Muižu sauca par medību pili, jo no ārzemēm - Vācijas, Itālijas un Francijas - šurp brauca kungi uz medībām. Baronam Reinhardam fon Fegezakam patika medības. Muižā bieži notika medību balles.

Galveno ieeju muižā rotāja briežu galvu skulptūras katrā pusē, bet virs ieejas bija brieža galva - izbāzenis. Muižas 22 istabās bija greznas mēbeles, grīdas bija klātas ar paklājiem. Muiža lepojās ar skaisto ābeļdārzu, kuru ieskāva akmens žogs, kas no augšas bija apšūts ar kārniņiem. Muižas dārzu un parku kopt brauca dārznieks no Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!