Madonas rajona Vestienas pagasta skolēni izveidojuši vides izziņas taku "Apkārt Gaiziņam" apmēram 30 kilometru garumā.
Madonas informācijas centra vadītāja Banga Vēze pavēstīja, ka šī taka domāta ceļošanai kājām. Tā vairāk saistoša varētu būt vasarā, taču nav izslēgta iespēja ceļot arī ziemā, izmantojot slēpes.

Vislabāk pa šo taku ir ceļot gida pavadībā, kas tūristus ne tikai vedīs pa taku, bet arī pievērsīs uzmanību konkrētiem dabas objektiem.

Vēze klāstīja, ka Madonas rajona skolēni pavisam ir apzinājuši un izveidojuši sešas jaunas vides izziņas takas. Sevišķi eksotiska vēl ir "Nāružas Vella" taka, kuras autori ir Ērgļu pagasta skolēni. Tajā ceļš ved no Ērgļiem līdz tā saucamajam Vella klēpim - Nāružas upes vietai, kur ūdens tecējuma gultni klāj melni akmeņi. Taka ir apmēram deviņus kilometrus gara.

Savukārt Dzelzavas skolēni izveidojuši divas takas - "Ozolu aleja" un "Doku Ata ceļš". Vestienas bērni ir arī takas "Vestienas muižas taka" autori. Liezērē skolēni apzinājuši taku "Liezēres apkārtne".

Bērni takas apzinājuši un izplānojuši, iesaistoties vides izziņas taku konkursā projektā "Mana Latvija". Iepriekšējos gados Madonas rajona skolēni konkursam pieteikuši jau vairākas tūristu iecienītas vides izziņas takas - "Pastaiga Madonas ielās", "Starp diviem ezeriem" Lazdonas pagastā starp Lazdonas un Rāceņa ezeru, "Ceļojums fon Kālena karietē" Kalsnavā.

Gaiziņš ir Latvijas augstākā virsotne, kas atrodas 311 metrus virs jūras līmeņa. Šis apvidus saista tūristus gan ziemā, gan vasarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!