Foto: LETA

Maziem un vidējiem uzņēmumiem ir jānodrošina iespējas vieglāk piesaistīt investorus no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm, Latvijas prezidentūras ES Padomē neformālās Ekonomisko un finanšu lietu padomes (ECOFIN) ministru sanāksmes otrajā sesijā norādīja finanšu ministrs Jānis Reirs sanāksmē.

"Maziem un vidējiem uzņēmumiem ir jānodrošina iespējas vieglāk piesaistīt investorus no visām ES dalībvalstīm. Tikai, mudinot ieguldīt konkurētspējīgos produktos un uzņēmumos, Eiropas Savienība var atjaunot dinamisku izaugsmi," paudis finanšu Reirs.

Ministri un centrālo banku vadītāji plaši atbalstījuši Kapitāla tirgus savienības koncepciju, kurai ir potenciāls sniegt jūtamus ieguvumus izaugsmei, nodarbinātībai un finanšu sistēmas noturībai pret satricinājumiem, portālu "Delfi" informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis.

"Ir būtiski izstrādāt tādu koncepciju, lai Kapitāla tirgus savienība būtu izdevīga visām Eiropas Savienības dalībvalstīm un visiem reģioniem, tostarp arī mazāk attīstītiem un investoriem mazāk pazīstamiem finanšu tirgiem," pavētījis Reirs.

Tāpat finanšu ministrs arī paudis pārliecību, ka ES dalībvalstīm jāstiprina cīņa pret izvairīšanos no nodokļu maksāšanas: "Visām Eiropas Savienības dalībvalstīm ir jāstiprina cīņa pret izvairīšanos no nodokļu maksāšanas.

Nodokļu bāzes samazināšana un peļņas novirzīšana var ievērojami ietekmēt nodokļu ieņēmumus un attiecīgi dalībvalstu nacionālos budžetus."

Tāpat sanāksmes dalībnieki bijuši vienisprātis, ka ir arī jānosaka strukturālās izmaiņas, kas būtu jāveic, lai Kapitāla tirgus savienība nodrošinātu privātajiem un institucionālajiem investoriem un uzņēmējiem iespējas sadarboties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!