Jāņogu un gurķu ievārījums
Foto: ČetrasSezonas.lv

Šis salikums ir gana interesants un neparasts, un tas lieliski sader, piemēram, ar griķu pankūkām vai pankūkām, kuru sastāvā ir gaļa. Tikpat labi – ar kādu cepeša gaļas sendviču.

close-ad
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Sastāvdaļas:

  • 300 g sarkano jāņogu, notīrītas
  • 440 g gurķu, nomizoti un sagriezti mazos kubiņos
  • 1 laima sula
  • 370 g ievārījuma cukura

Rezultāts:

  • 500 ml

Pagatavošana:


  1. Pirms sāc vārīt ievārījumu, izmazgā burkas un vāciņus un liec burkas sterilizēt. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Kad tuvojas želejas vārīšanās beigu laiks, tad katliņā uzvāri ūdeni un kādas 3 minūtes vāri arī burku vāciņus. Ja zapte vārās ilgāk nekā nepieciešamais sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdz krāsni un atstāj burkas krāsnī.
  2. Katlā liec jāņogas, gurķus, laima sulu un cukuru. Samaisi un uz vidējas uguns maisot vāri, līdz viss cukurs izkusis. Uzgriez lielu liesmu un ļauj vārīties 10 minūtes.
  3. Karstu pildi karstās burkās un aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā.
Labu apetīti!
Seko Delfi arī Instagram vai Telegram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form