Foto: DELFI Aculiecinieks
Dundagas novada pašvaldībai pēc 12.janvāra intensīvajām lietavām, sniega kušanas un plūdiem radušies zaudējumi aptuveni 6500 latu apmērā, informēja Dundagas novada domes priekšsēdētāja Gunta Abaja.

Lielākie izdevumi ir izskaloto ceļu un bojāto koka tiltiņu labošanai. Novada domē saņemts viens iesniegums no iedzīvotāja ar lūgumu kompensēt zaudējumus, kas radušies pēc tam, kad plūdi aizskalojuši prom malku. Šo iedzīvotāja lūgumu pašvaldībai nebūs problēmu apmierināt - tam nepieciešami aptuveni 50 lati. Pagaidām saņemts tikai viens iesniegums no iedzīvotajiem, taču nav izslēgts, ka palīdzību varētu lūgt vēl kāds. Informācijas par to, cik lieli zaudējumi varētu būt nodarīti privātīpašniekiem, pašvaldības rīcībā nav.

Pašvaldība konsultēsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā par iespējām lūgt valsti kompensēt zaudējumus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau ziņots, ka naktī uz 13.janvāri nepārtrauktais lietus un kūstošais sniegs palielināja ūdens līmeni Dundagas dīķos. Vietām pārplūda ceļi un sētas. Plūdos tika pārrautas Dundagas dīķa slūžas, kas ir valsts īpašumā. Bija applūduši valsts un pašvaldības ceļi, māju pagrabi, iedzīvotājiem samirkusi vai aizskalota malka. Pašvaldība sniegusi iedzīvotājiem palīdzību, ar sūkņiem izsūknējot ūdeni no pagrabiem.

Plūdi no balstiem nonesuši koka gājēju tiltiņu, taču tas nav neatgriezeniski sabojāts - tiltiņu varēs salabot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!