Brūnās dienvidu garneles kopā ar jaunajiem kartupeļiem un pikantiem gurķu salātiem. Viss vēstī par vasaru. Svaigu un maigu. Ēdiens gan vakariņām, gan svētkiem.

Sastāvdaļas:

  • 10 ml olīveļļas cepšanai (vai vīnogu kauliņu eļļas)
  • 8 jaunie kartupeļi, plānās šķēlēs
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • 8 ķiploka daivas ar mizām, saspiestas
  • 500 g dienvidu garneļu, čaulas notīrītas

salātiem:

  • 1 gurķis, mazos kubiņos
  • 1 čili, smalki sakapāts
  • 2 pētersīļu kātiņi, smalki sakapāti
  • 10 bazilika lapiņas, smalki sakapātas
  • 3 ēd.k. extra virgin olīveļļas
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru, liec virsū kartupeļus, pielej eļļu, uzber sāli un piparus. Pieliec ķiploku un visu ar rokām samaisi, lai pārklājas.
  2. Liec sakarsētā krāsnī un cep kādas 15 minūtes, līdz kartupeļi gandrīz gatavi. Kamēr cepas kartupeļi, pagatavo gurķu salātus, bļodā sajaucot visas sastāvdaļas.
  3. Bļodā samaisi garneles ar eļļu, sāli un pipariem un uzber pa virsu kartupeļiem. Liec atpakaļ krāsnī un cep, līdz garneles gatavas.
  4. Pasniedz, liekot uz šķīvja kartupeļus ar garnelēm un vidū - gurķu salātus.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!