Sastāvdaļas:
- 10 ml olīveļļas cepšanai (vai vīnogu kauliņu eļļas)
- 8 jaunie kartupeļi, plānās šķēlēs
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
- 8 ķiploka daivas ar mizām, saspiestas
- 500 g dienvidu garneļu, čaulas notīrītas
salātiem:
- 1 gurķis, mazos kubiņos
- 1 čili, smalki sakapāts
- 2 pētersīļu kātiņi, smalki sakapāti
- 10 bazilika lapiņas, smalki sakapātas
- 3 ēd.k. extra virgin olīveļļas
- jūras sāls pēc garšas
- svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru, liec virsū kartupeļus, pielej eļļu, uzber sāli un piparus. Pieliec ķiploku un visu ar rokām samaisi, lai pārklājas.
- Liec sakarsētā krāsnī un cep kādas 15 minūtes, līdz kartupeļi gandrīz gatavi. Kamēr cepas kartupeļi, pagatavo gurķu salātus, bļodā sajaucot visas sastāvdaļas.
- Bļodā samaisi garneles ar eļļu, sāli un pipariem un uzber pa virsu kartupeļiem. Liec atpakaļ krāsnī un cep, līdz garneles gatavas.
- Pasniedz, liekot uz šķīvja kartupeļus ar garnelēm un vidū - gurķu salātus.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit