Jēkabpilī ar salmonelozi inficējušies vismaz 72 cilvēki – 70 bērnudārza "Zvaniņš" audzēkņi un divi pieaugušie, bet pilsētā saslimuši kopumā 89 bērni, informē Jēkabpils pašvaldības pārstāve Elīna Bite.

Veselības ministrijas Latgales kontroles nodaļas inspektore Ināra Grabļevska pašvaldību informējusi, ka ir informācija par 72 laboratoriski apstiprinātiem inficēšanās ar salmonellas baktēriju gadījumiem. Savukārt Pārtikas un veterinārā dienesta Austrumzemgales pārvaldes vadītāja Diāna Pastare informējusi, ka kopumā saslimuši 89 bērni, kuri mācās dažādās izglītības iestādēs.

Veselības ministrijas Latgales kontroles nodaļa pēc šīs informācijas saņemšanas pārbaudē konstatējusi bērnudārza "Zvaniņš" atbilstību normatīvajiem aktiem. Telpas un aprīkojums tajā bijuši tīri, tāpat izmantoti dezinfekcijas līdzekļi.

Pašlaik saskaņā ar Grabļevskas teikto pašlaik jauni saslimšanas gadījumi nav konstatēti. Līdz ar to bērnudārzs "Zvaniņš" no piektdienas darbu atsācis ierastā režīmā.

Jau vēstīts, ka salmoneloze šajā bērnudārzā uzliesmoja jau maijā. Pārbaudē noskaidrots, ka slimība izplatījusies pārtikas dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!