Jēkabpils domes sēdē nolemts atcelt lēmumu par Jēkabpils pamatskolas rekonstrukcijas tehniskā projekta izstrādi, jo tagad budžetā nevarot rast šim nolūkam nepieciešamo summu. Turklāt neesot jēgas projektēt, ja vēl nav panākta vienošanās ar privātīpašnieku par ēkas un zemes pārdošanu. Lai uzceltu pamatskolas piebūvi, pašvaldībai bija jāiegādājas blakus esošā privātmāja.
Deputāti interesējās, vai tad šis lēmums nozīmējot, ka skolas pārbūves ideja ir atcelta uz mūžiem?

Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs atgādināja, ka nekas jau neesot mūžīgs, un arī pie šī projekta reiz atgriezīšoties. Taču tuvākajā laikā neesot iespēju uzsākt procesu. Bijis ieplānots, ka dome ņems aizdevumu, taču tagad tos dod tikai ES projektu līdzfinansēšanai. Turklāt vēl viens aizdevums būtiski palielinātu domes parādu procentu maksājums, kas jau tā mērāmi milzu summās. Domes lēmuma atcelšana esot nepieciešama arī tādēļ, lai būtu pamats lauzt jau noslēgto līgumu ar projektētājiem.

Opozīcijas deputāti notiekošajā saskatīja daudz ačgārnību. Pirmkārt, neesot skaidrs, kāpēc tad vajadzēja slēgt līgumu par projektēšanu, ja nebija atrisināts mājas un zemes iegādes jautājums? Turklāt līgumā noteikti esot paredzēta naudassoda summa, ja dome lauž līgumu. Vai tagad būs izdevīgi to maksāt? Tāpat šis process izskatoties pēc atteikšanās no pamatskolas rekonstrukcijas idejas. Tas gan neesot pieļaujams, tāpēc vismaz protokolā vajagot ierakstīt, ka, lemjot par 2010. gada budžetu, atkal jāatgriežas pie jautājuma par projekta finansējumu un privātīpašuma iegādi.

Sirmovičs skaidroja, ka no idejas neviens neatsakoties, to vienkārši iesaldējot. Savukārt domes priekšsēdētājs piebilda, ka darījums ar privātīpašumu iestrēdzis, jo ar īpašnieku nevar vienoties par saprātīgu cenu. Salcevičs atteicās deputātiem nosaukt prasīto maksu, jo tas esot darījums un cena ir noslēpums. Beidzot deputātu vairākums piekrita atcelt lēmumu par projektēšanu ar jau minēto ierakstu sēdes protokolā, ka pēc gada pie tā atkal jāatgriežas.

Izskanēja arī pavisam citi viedokļi. Deputāts Zigmunds Zemzars sacīja, ka pamatskolas rekonstrukcija nav perspektīva un saprātīga ideja, loģiskāk būtu atgriezties pie ieceres par jaunas pamatskolas celtniecību Daugavas kreisajā krastā. Savukārt deputāts Broņislavs Ivanovskis piebilda, ka vēl saprātīgāk būtu beidzot atzīt, ka nekas nav jāceļ, bet Jēkabpils Valsts ģimnāzija jāpārceļ uz tagadējās pamatskolas telpām, bet pamatskola - uz ģimnāzijas ēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!