Naktī uz trešdirnu ap plkst.1.51 Jēkabpilī Agrobiznesa koledžas kopmītnēs izcēlās ugunsgrēks. No degošās ēkas tika evakuēti 104 cilvēki.
Jēkabpils ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vadītājs Miervaldis Tomiņš pastāstīja, ka ugunsgrēks kopmītnēs izcēlās kādā 5.stāva istabiņā, kur uz galda aizdegušies sadzīves priekšmeti.

Cilvēks, kurš pirmais sajutis dūmu smaku un pamanījis aizdegšanos, mēģinājis uguni nodzēst ar segu. Diemžēl viņam tas nav izdevies, un uguns izplatījusies pa visu istabiņu.

Uz notikuma vietu izsauktajiem ugunsdzēsējiem ugunsgrēku izdevās nodzēst dažu minūšu laikā. Ugunsgrēka dzēšanā piedalījās septiņi ugunsdzēsēji un divas autocisternas.

Ugunsgrēkā stipri piedūmots ne tikai piektais, bet arī ēkas ceturtais un trešais stāvs, tāpēc kopmītņu administrācija pieņēma lēmumu evakuēt studentus. Nedaudz vairāk kā 100 cilvēku tika izvietoti kopmītnei tuvumā esošās skolas sporta zālē.

Ugunsgrēka iespējamais iemesls un tā radītais materiālais zaudējums vēl tiek precizēts.

Jēkabpils Agrobiznesa koledžas direktors Roberts Glaudiņš pastāstīja, ka ugunsgrēka nodarītais zaudējums nav īpaši liels. Ugunsgrēkā sadegušas istabiņā dzīvojušā studenta personīgās mantas, izsists logs, bojātas istabiņas durvis un piedūmotas kopmītnes.

Lai novērstu ugunsgrēka sekas, mācību iestādes vadība pieņēmusi lēmumu, ka kopmītņu iemītniekiem divas diennaktis būs jāpavada ārpus kopmītnēm.

Ugunsgrēks kopmītnēs nav radījis traucējumus mācību procesam koledžā. Policija sākusi noskaidrot ugunsgrēka iemeslus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!