Publiskajā apspriešanā par Belokrinicas vecticībnieku draudzes dievnama celtniecību Jēkabpilī, Akurātera ielā 18, aktīvi iesaistījušies pilsētas iedzīvotāji, paužot atbalstu vai iebilstot pret jauno celtni pilsētā.
Jēkabpilieši bijuši ļoti aktīvi — Arhitektūras un plānošanas nodaļā iesniegtas 516 aptaujas anketas. 401 no tām pausts atbalsts baznīcas izbūvei. Iedzīvotāji uzsvēruši, ka tā nepieciešama draudzes darbības paplašināšanai. Vairākās anketās izteikts vēlējums ātrāk uzsākt kulta celtnes būvniecību.

Savukārt 115 anketās iedzīvotāji izteikušies pret baznīcas izbūvi. Vienu no šīm anketām parakstījusi 301 persona. Savu nostāju viņi pamato ar to, ka vecticībniekiem jau ir savs lūgšanu nams un jaunas baznīcas izbūve radīs konflikta situāciju ticības brāļos un māsās. Dažiem aptaujas dalībniekiem šķiet, ka izraudzītā vieta neatbilst Jēkabpils teritoriālajam plānojumam.

Galvenā arhitekte Ineta Buka skaidro, ka atbilstoši šim plānojumam Akurātera ielas mikrorajons ir noteikts kā mazstāvu apdzīvojamās un darījumu apbūves zona, tātad baznīcai tā ir piemērota vieta. Dievnamu projektēs atbilstoši vecticībnieku kulta celtņu tradīcijām, par būvmateriāliem izmantojot ķieģeļus un pametuma apdari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!