Foto: DELFI
Jēkabpils dome pagājušajā nedēļā nolēma neturpināt Daugavas aizsargdambja rekonstrukciju, izbūvējot jaunu dambi no Zvejnieku līdz Bebru ielai, jo pret to asi iebilda iedzīvotāji. Līdz ar to pašvaldība var zaudēt iespēju izmantot miljonu latu, ko valsts tai atvēlēja pretplūdu pasākumiem, vēsta "Brīvā Daugava".

Publiskās apspriešanas anketas aizpildīja 62 respondenti, no kuriem 61 bija pret dambja celtniecību. Iedzīvotāji pauda viedokli, ka dambis degradēs vidi, liedzot pieeju upei, un tas nav nepieciešams plūdu aizsardzībai, jo tie konkrētajam rajonam draud minimāli.

Atsakoties no dambja celtniecības, pašvaldībai jāzaudē gandrīz miljons latu, ko nevar izmantot citiem mērķiem. Nauda jāatdod Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai, kas to var atvēlēt citu pašvaldību pretplūdu pasākumiem.

Pilsētsaimniecības departamenta direktors Raits Sirmovičs domes sēdē sacīja, ka esot vēl kāda cita iespēja, kur naudu tomēr varbūt varēs izmantot, un tā nebūs jāatdod. Sarunas par to jau esot uzsāktas, bet konkrētu objektu Sirmovičs neminēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!