Foto: LETA

Reģionālās partijas "Jēkabpils partija" dibināšanas pasākums atlikts līdz septembrim, pastāstīja Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs.

Vasaras mēnešus jaunā politiskā spēka veidotāji nolēmuši izmantot aptauju veikšanai, kurās plānots noskaidrot, kas patlaban visvairāk uztrauc iedzīvotājus, un pārdomātas partijas programmas izstrādei, lai tie nebūtu vien skaisti vārdi, bet gan atspoguļotu konkrētās iedzīvotāju vajadzības, skaidroja Salcevičs.

Paredzams, ka jaunveidojamās reģionālās partijas kodolu veidos pērn gada beigās likvidētās partijas LPP/LC Jēkabpils nodaļas biedri. Jaunais politiskais spēks būs centriski orientēts. Par saviem uzdevumiem partija plāno izvirzīt piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās, bet pēc tam - arī Saeimas vēlēšanās.

Par savām prioritātēm jaunveidojamais politiskais spēks plāno pasludināt atbalstu uzņēmējdarbības un sociālās jomas attīstībai un investoru piesaistei.

"Lai Jēkabpils šķistu pievilcīga investoriem, lai iedzīvotājiem būtu darbs un visiem kopā - kvalitatīvi dzīves apstākļi. Lai cilvēkiem būtu iespēja saņemt kvalitatīvus pakalpojumus, dot saviem bērniem kvalitatīvu izglītību, baudīt kultūras dzīvi un aktīvi atpūsties, lai attīstītos Jēkabpils, reģions un Latvija kopumā, tas ir tas, ko mēs vēlamies panākt," iepriekš skaidroja Salcevičs.

LPP/LC rindās Jēkabpilī savulaik darbojās ap 100 biedru. Četri no trīspadsmit Jēkabpils pilsētas pašvaldības deputātiem domē ir ievēlēti no LPP/LC saraksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!