Jelgavas Dome aizņemsies vairāk nekā miljons latu sporta halles būvniecības un pilsētas infrastruktūras objektu izbūvei Aviācijas ielā.
Vakar Dome ārkārtas sēdē nolēma aizņemties 1 250 000 latu Valsts ģimnāzijas sporta halles būvniecībai un infrastruktūras izbūvei pie vācu uzņēmuma AKG rūpnīcas, kuras būvdarbi varētu sākties jau šogad. Kredītu paredzēts ņemt uz pieciem gadiem, atmaksāt sākot no 2005. gada. Visticamāk, tas tiks ņemts no Valsts kases, taču, ja kāda komercbanka piedāvās izdevīgākus noteikumus, netiek izslēgta arī šāda iespēja.

No kredīta 250 000 latu paredzēts infrastruktūras izbūvei, bet pārējais – sporta hallei. Pie Valsts ģimnāzijas jau nākamgad varētu sākties modernas sporta halles būvniecība. Tajā paredzēta vieta diviem sporta laukumiem, vieglatlētikas un aerobikas zālei, kā arī tāllēkšanas bedrei. Savukārt Aviācijas ielā tuvākajā laikā sāksies vācu kompānijas AKG dzesētāju rūpnīcas būvniecība, tāpēc tur nepieciešams ne tikai izbūvēt ceļus, bet arī pievienot gāzi, ūdeni un elektrību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!