Foto: PantherMedia/Scanpix
Ceturtdien ap plkst.15 Jelgavā rakšanas darbu laikā pie Lielās ielas un Jāņa Čakstes bulvāra krustojuma atrasti cilvēki kauli, kas, iespējams, ir no Otrā pasaules kara laika.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa informēja, ka blakus Latvijas Lauksaimniecības universitātes Meža fakultātes kopmītnēm pie Lielās ielas un Jāņa Čakstes bulvāra krustojuma rakšanas darbu laikā tika atrasti cilvēka kauli.

Pēc sākotnējām aizdomām, mirstīgās atliekas, iespējams, ir no Otrā pasaules kara laikiem. Policijā saistībā ar atradumu sākts kriminālprocess, un notiek izmeklēšana.

Kā iepriekš ziņots, Jelgavā notiek Raiņa ielas un Čakstes bulvāra rekonstrukcija, kā arī Driksas krastmalas sakārtošana gar Čakstes bulvāri.

Raiņa ielas rekonstrukcijas darbu laikā novembra beigās tika slēgts Katoļu un Raiņa ielas krustojums, kā arī ir slēgts Jāņa Čakstes bulvāris no Lielās ielas līdz Akadēmijas ielai. Lai atvieglotu transporta līdzekļu piekļūšanu objektiem slēgto posmu zonā, no 9.decembra Driksas ielas posmā no Akadēmijas ielas līdz Katoļu ielai tiks organizēta divvirzienu satiksme, un šajā posmā būs aizliegts apstāties.

Lielajā ielā virzienā uz centru no kreisās joslas ir atļauts braukt arī taisni.

Turpinās darbi uz Driksas tilta ietves Pilssalas ielas pusē. Gājējiem šķērsot Jāņa Čakstes bulvāri atļauts tikai viesnīcas "Jelgava" pusē, izmantojot gājēju tuneli zem Lielās ielas un gājēju pāreju Lielās un Akadēmijas ielas krustojumā.

Kopumā projekta "Ielu infrastruktūras attīstība un Driksas upes krastmalas sakārtošana" ietvaros tiks veikta Raiņa ielas rekonstrukcija, J.Čakstes bulvāra rekonstrukcija, Pilssalas ielas un Lielās ielas rekonstrukcija posmā no Dambja ielas līdz J.Čakstes bulvārim. Pilsētā būs izbūvēti arī vairāki jauni lietus ūdens kanalizācijas kolektori.

Ielu rekonstrukcijas projektu plānots ieviest trīs gadu laikā. Šā projekta kopējās plānotās izmaksas ir 13 435 060 latu ar PVN, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 85 procentu apjomā - 11 419 800 latu.

Šis projekts tiek īstenots, saskaņojot darbus paralēli ar Kohēzijas fonda līdzfinansēto projektu "Ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā, II kārta".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!