Foto: EPA/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu paziņojis, ka viņa valstij būs 'vispārējā atbildība par drošību Gazā uz nenoteiktu laiku", ziņo medijs "Sky News".

Intervijā ar “ABC News” Netanjahu komentāri iezīmē Izraēlas plānus saglabāt kontroli pār Gazu, iespējams, pat pēc savu sauszemes operāciju beigām. Atsaucoties uz 7. oktobrī notikušo palestīniešu teroristu grupējuma “Hamās” iebrukumu Izraēlā, viņš uzsvēra, ka “mēs esam redzējuši, kas notiek, ja Izraēla nav atbildīga par drošību”.

Netanjahu norādīja, ka Gazu vajadzētu pārvaldīt tiem, kas nevēlas turpināt “Hamās” iesākto karu.
“Kad mēs neatbildam par šo drošību, tad var novērot “Hamās” terora izvirdumus tādā apjomā, kādu mēs nevarētu iedomāties,” norādījis premjers.

Tāpat viņš atkārtoja savu nostāju jautājumā par iespējamu pamieru, uzsverot, ka nav nekādu izredžu karadarbības pārtraukšanai, kamēr netiks atbrīvoti ķīlnieki: “Gazā nebūs nekāda pamiera, kamēr netiks atbrīvoti ķīlnieki.”

“Kas attiecas uz mazajām taktiskajām pauzēm, stunda šeit, stunda turp – tādas mums ir bijušas agrāk. Tās paredzētas, lai nodrošinātu humānās palīdzības preču ieviešanu vai jautājumos par ķīlnieku atbrīvošanu, bet es nedomāju, ka būs vispārējs pamiers,” sarunā komentēja Netanjahu.

IDF ieņēmuši ““Hamās” militāro cietoksni” Gazā

Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) paziņojuši, ka tiem izdevies ieņemt ““Hamās” militāro cietoksni” Gazas joslā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!