Foto: Publicitātes foto
Sestdien ar rīta lidojumu un krāšņu vakara programmu noslēdzās 13. starptautiskā gaisa balonu festivāla "LMT Kauss 2011" sacensības. Šogad prasmīgākais pilots bija lietuvietis Gintauts Mockaitis, kurš saņēma festivāla ceļojošo kausu un naudas balvu, informēja pasākuma rīkotāji.

Otro vietu ieguva Zidruns Kazlausks, trešo vietu - pilots no Krievijas Jevģenijs Čubarovs. Meistarīgākā latviešu piloti bija jelgavnieki Gints Gailis un Kristīne Vēvere, kuri ierindojās attiecīgi septītajā un astotajā vietā.

Lai arī laika apstākļi šogad festivāla dalībniekus nelutināja un daudzus lidojumus nācās atcelt, tomēr organizatori ir gandarīti par Jelgavas iedzīvotājiem sarīkotajiem svētkiem.

"LMT Kauss 2011" piedalījās 25 gaisa balonu komandas no Latvijas, Lietuvas un Krievijas. Lietuvu pārstāvēja lielākais dalībnieku skaits – 14 komandas, tam sekoja 10 Latvijas un viena Krievijas komandas. Festivālā notika trīs sacensību lidojumi, kuros piloti veica dažādas sarežģītības pakāpes uzdevumus.

Festivāla organizatori pateicās atbalstītājiem un dalībniekiem, un īpaši Jelgavas pilsētai un tās iedzīvotājiem, kas tik brīnišķīgi uzņēma festivālu.

"Delfi Aculiecinieka" fotoreportāža:

Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!