SIA "Jelgavas autobusu parks" (JAP) pēdējo trīs gadu laikā īstenojies vērienīgu ritošā sastāva atjaunošanas programmu, otrdien notikušajā preses konferencē informēja JAP valdes loceklis Pēteris Salkazanovs.
Salkazanovs norādīja, ka triju ar pusi gadu laikā JAP no jauna iegādājies vai sācis nomāt 120 transporta vienības, no tām 90 jaunas un 30 nedaudz lietotas. Kopumā ritošā sastāva atjaunošanā investēti 5,4 miljoni latu, no tiem 2,8 miljonus ieguldījumi Jelgavas pilsētas pašvaldība un 2,6 miljonus JAP.

Šajā laika posmā Jelgavas autobusu parkā pilnībā nomainīti mikroautobusi, kas kursē maršrutā Rīga-Jelgava, kā arī pilsētas autobusi. Tikko uzņēmums saņēmis 20 zemas grīdas MAN un 12 "Mercedes Benz Sprinter O616" autobusus, kuri tuvākajā laikā sāks kursēt pilsētas ielās. Investīcijas ieguldītas arī tālsatiksmes autobusu un taksometru ritošā sastāva atjaunošanā. Turpmāk visi autobusi, kas kursēs Jelgavas pilsētas maršrutos būs augsta komforta autobusi ar zemo grīdu.

Liels darbs ieguldīts autobusu kustības optimizēšanā, jo autobusu kustība tiek pielāgota pieprasījumam – tajā, laikā, kad pasažieru plūsma būs mazāka, kursēs vidējās ietilpības "Mercedes Sprinter" autobusi, bet pārējā laikā nesen iegādātie MAN un "Mercedes Citaro" autobusi.

Salkazanovs uzsvēra, ka tiks turpināts darbs pie pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas. Nākamajā gadā uzņēmums plāno iegādāties jaunus, lielas ietilpības savienotos autobusus, kuri varētu kursēt laikos, kad pilsētā ir visintensīvākā pasažieru plūsma – no rīta un vakaros, kad cilvēki dodas no mājām uz darbu un otrādi.

JAP komercdirektore Viktorija Ļubļinska norādīja, ka pēdējā laikā turpina palielināties JAP pārvadātais pasažieru apjoms un tas ļauj cerēt, ka nākamajā gadā, turpinot palielināties pieprasījumam, atsevišķi pilsētas maršruti varētu kursēt arī vēlākās nakts stundās.

Ļublinska informēja, ka arvien vairāk JAP pakalpojumus nakts laikā izmanto dažādi uzņēmumi, kuri izīrē autobusus ar visiem šoferiem darbinieku pārvadāšanai. Šim nolūkam pat izveidota īpaša šoferu nakts brigāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!