Unikālā vēja tuneļa atklāšana Jelgavā aizkavēsies apmēram līdz nākamā gada februārim, jo, kā skaidro projekta īstenotāji, nepieciešams veikt nelielus uzlabojumus un novērst sīkas kļūmes, kas radušās būvniecības laikā.
Kā "Ziņām" pastāstīja SIA "Gaisa sporta sertifikācijas centrs" akcionārs un direktors Reinis Rūtentāls, sākotnēji bija iecerēts, ka vēja tunelis interesentiem būs pieejams jau šomēnes.

"Būve praktiski jau ir pabeigta, atlikuši nelieli iekšdarbi. Vēlamies arī palielināt vēja tuneļa jaudu, lai tas pilnībā atbilstu mūsu sākotnēji iecerētajiem plāniem," skaidro uzņēmuma amatpersona. Vēja tunelis būs daļa no "Gaisa sporta sertifikācijas centra" infrastruktūras iekārtām, un tas atradīsies Zemgales Tehnoloģiskā parka teritorijā Peldu ielā 4.

Brīvā kritiena simulācijas iekārta būs pirmais tāda veida transformējamais vēja tunelis pasaulē, kas inovatīvā inženiertehniskā risinājuma dēļ darbosies visu sezonu gan slēgtā, gan arī atvērtā veidā, un tajā tiks piedāvātas praktiskās apmācības, individuālie treniņi un sertifikācija izpletņlēcējiem, kā arī treniņnometnes pašmāju un ārvalstu profesionālajiem sportistiem. Drošība, veicot sākotnējo praktisko apmācību kursu vidē, kas maksimāli pietuvināta reālam brīvajam kritienam, un salīdzinoši zemās izmaksas ir vieni no galvenajiem šo iekārtu raksturojošiem lielumiem.

""Gaisa sporta sertifikācijas centra" iekārtas galvenā atšķirība no atvērtā tipa tuneļiem, tādiem kā, piemēram, vēja tunelis Siguldā, ir gaisa sporta entuziastu un profesionāļu piesaiste. Šāds tunelis būs vienīgais Austrumeiropā un Skandināvijā, paverot treniņu iespējas reģiona gaisa sporta profesionāļiem, kā arī ikvienam interesentam, kas vēlas izmēģināt lidošanas priekus drošā un pieejamā vidē. Mūsu mērķis ir kļūt par vadošo teorētisko un praktisko apmācību centru Ziemeļeiropā un Baltijā," iepriekš uzsvēra SIA "Gaisa sporta sertifikācijas centrs" valdes loceklis Ivars Beitāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!