Gan Jelgavas domes vadība, gan pašvaldības aģentūra "Pilsētsaimniecība" ir vienisprātis, ka "pirmajā vietā ir pilsētas iedzīvotāju drošība", tādēļ vietvara nav plānojusi tuvākajā nākotnē elektroenerģijas ekonomēšanas nolūkā nakts stundās atslēgt ielu apgaismojumu.
Jelgavas pašvaldības izpilddirektora vietnieks Vilis Ļevčenoks iepriekš skaidrojis, ka pagājušajā gadā pilsētā veikti ievērojami elektroenerģijas taupības pasākumi - lielākajā daļā pilsētas uzstādītas ekonomiskā apgaismojuma armatūras, kas ievērojami samazina elektroenerģijas patēriņu.


Kamēr mūsu kaimiņpilsētas cita aiz citas pieņem lēmumus ekonomēt uz ielu apgaismojuma rēķina, Jelgavā iedzīvotāji turpina «Ziņas» informēt par, viņuprāt, ikdienā pieļautu izšķērdību. Kāds kungs, kurš dzīvo Lielajā ielā, vēsta, ka viņš regulāri novēro - bieži vien dienā ielu apgaismojums ieslēgts Dobeles šosejā un Pulkveža O.Kalpaka ielā. «Deg katru rītu līdz pulksten astoņiem vai pat 8.30, kad laukā jau gaišs. Vakarā ieslēdz jau 16, kad vēl gaišs,» vēsta jelgavnieks. Viņš to uzskata par nepamatotu tērēšanos taupības laikā. Līdzīgi esot arī vasarās, īpaši jūnijā - naktis gaišas, bet ap pulksten 22 jau ieslēdz apgaismojumu.


«Pilsētsaimniecības» direktora Andreja Baļčūna komentāru par šīm bažām un ielu apgaismojuma regulēšanas principu lasiet trešdienas, 18.februāra, «Zemgales Ziņās».

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!