Foto: stock.xchng
Jelgavas pilsētas pašvaldības būvvalde aprīlī ir izsniegusi nepabeigtā un nolaistā RAF stadiona teritorijas īpašniekam, draudzei "Jaunā Dzīve" būvatļauju bīstamo tribīņu demontāžai, ko draudze sākusi īstenot, informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības preses sekretāre Līga Klismeta.

Patlaban teritorija ir ierobežota un tajā notiek nojaukšanas darbi, informēja pašvaldības pārstāve.

Draudzes "Jaunā Dzīve" valdes loceklis Genādijs Sļotovs Jelgavas pilsētas pašvaldības Būvvaldes būvinspekcijā tribīņu nojaukšanas projektu iesniedza 15.aprīlī. Līgums par projektēšanu noslēgts ar kompāniju, kura arī veiks demontāžu - pēc tam, kad Būvvaldes inspekcija 21.aprīlī draudzei "Jaunā dzīve" izsniedza būvatļauju tribīnes nojaukšanai Aviācijas ielā 55, Jelgavā.

Kā iepriekš ziņots, martā Jelgavas pilsētas pašvaldības būvvalde bija izsniegusi stadiona īpašniekam plānošanas uzdevumu bīstamo RAF stadiona tribīņu demontāžai, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Jau ziņots, ka janvārī sniega smagumu neizturēja un sabruka vairāk nekā desmit gadu vecās RAF stadiona tribīņu jumts. Pašvaldība jau pirms tam vairākkārt bija brīdinājusi RAF stadiona būves īpašniekus par to, ka nesakoptā teritorija ir jāsakārto, bet bez rezultātiem.

Kā pastāstīja Jelgavas domes preses sekretāre Līga Klismeta, martā īpašnieks veica projekta izstrādi. Plānots, ka demontāža notiks kārtās. Pirmo paredzēts nojaukt bīstamo tribīņu daļu, pēc tam atlikušo būves daļu.

Būves īpašnieki ir reliģiskā organizācija "Jaunā dzīve", kas vairāk pazīstami ar iepriekšējo nosaukumu "Jaunā paaudze".

Jau ilgstoši turpinās arī tiesvedības process starp minēto reliģisko organizāciju un Jelgavas pašvaldību par zemes privatizēšanu RAF stadionā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!