Jelgavā strauji augusi saslimstība ar gripu, sasniedzot robežu, kas liecina par epidēmiju. Ņemot vērā Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) informāciju, pilsētas izpilddirektors Gunārs Kurlovičs izdevis rīkojumu, kas nosaka profilaksi un ierobežojumus kultūras un izklaides pasākumu plānošanā.
Jelgavā reģistrēti 124,58 saslimušie uz 100 000 iedzīvotāju, kas pārsniedz epidēmijas slieksni, tāpēc nolemts organizēt epidemioloģiskās drošības pasākumus pašvaldības ārstniecības, sociālās aprūpes, izglītības, kultūras un interešu izglītības iestādēs un kapitālsabiedrībās.

Pasākumu plāns paredz ierobežot apmeklētāju plūsmu pie pacientiem, kuri atrodas stacionārā, pastiprināt kontroli pār izglītības iestāžu darbinieku un skolēnu veselību un nepieļaut ar gripu saslimušo atrašanos izglītības iestādēs. Tiks ierobežoti arī ārpusklases, kultūras un izklaides pasākumi, ja tie paredzēti slēgtās telpās.

Rīkojums stājies spēkā 14.februārī un darbosies līdz tā atcelšanai. Lai gan tas ir saistošs tikai pašvaldības iestādēm un kapitālsabiedrībām, G.Kurlovičs aicina arī pilsētas uzņēmumus un iestādes veikt profilaktiskos pasākumus un noteikt sarīkojumu ierobežojumus.

Pēc laboratoriskajiem izmeklēšanas datiem, Latvijā cirkulē A tipa gripas vīruss, kas ietverts arī šā gada pretgripas vakcīnā.

"Delfi" jau ziņoja, ka gripas epidēmija izsludināta arī Rēzeknē, savukārt augoša gripas vīrusa aktivitāte reģistrēta Daugavpils, Jēkabpils rajonā un Rīgā, bet pārējā valsts teritorijā saslimšanas gadījumus ārsti nav konstatējuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!